MENÜ

Az új Goal duplo. Csak szeretni lehet

Oldalszám:
Szabó István 2014.04.24.

Budapest, 2007. január 15. hétfõ – 2007 tavaszától már kereskedelmi forgalomban is kapható a Dow AgroSciences legújabb gyomirtó szere, az új Goal duplo* .

A készítmény engedélyezett napraforgó, hagyma, szõlõ és gyümölcsös gyomirtására magról kelõ kétszikû gyomnövények ellen. Formulációjának köszönhetõen a Goal duplo biztosabb hatékonyságú, kevésbé perzseli a kultúrnövényt és kisebb veszélyt jelent a felhasználókra, mint elõdje.


A Goal duplo hatékonysága erõs csattanó maszlag fertõzés eseténAz új Goal duplo alapvetõen a felhasználó kényelmét és biztonságát szolgáló gyomirtó szer. Formulációja vizes bázisú, ezért a Goal duplo sokkal kedvezõbb tulajdonságokkal rendelkezik változatlan hatékonyság mellett, mint elõdje. Többek között kevésbé perzsel, jobban keverhetõ, nem tûzveszélyes, kisebb veszélyt jelent a felhasználóra is.

Dózisa 0,5 l/ha, ezért jóval kevesebb göngyöleget kell az átvevõ helyekre szállítani. A fejlesztõmunka során a hatóanyag tisztaságát 95% fölötti szintre növelték, ami lehetõvé tette, hogy jóval több „extrával” lássák el az új Goal duplot.

Mik ezek az extrák?

•Az új Goal duplo tartalmaz habzásgátlót, amely a tartályba való betöltésnél jelent elõnyt.

•Egy új fagyálló adaléknak köszönhetõen jobb a hõstabilitása.

•Hála a benne lévõ ún. sûrûsítõ és diszpergáns anyagoknak a hatóanyag nem csapódik ki, nem kristályosodik, ezáltal nem tömíti el a permetezõgép erre érzékeny alkatrészeit.

•A speciális felületaktív anyagok és nedvesítõ szerek a jobb, tökéletesebb borítást biztosítják a talaj felszínén illetve a kikelt gyomnövények levélfelületén. (A Goal duplo ennek ellenére sem szívódik fel, ezért például ültetvények gyomirtásánál az esetleg törzshajtásokra került permetlé nem okoz maradandó károsodást a kultúrnövényben.)


 

Az új Goal duplo legfontosabb tulajdonsága, hogy sokkal jobban fedi be a talajfelszínt. Ennek azért van jelentõsége, mert a Goal duplo – mint kontakt, perzselõ gyomirtó szer – hatékonysága azon alapul, hogy a talaj felületén képzett gyomirtó szer rétege minél tovább épen maradjon. A sérülések felgyorsítják a hatóanyag lebomlását, lerövidítik a szer hatástartamát. Az új Goal duplo zárt gyomirtó szer rétege lassabban bomlik, hatástartama nõ, és hatékonysága javul az olyan késõn csírázó gyomok ellen, mint például a csattanó maszlag, a parlagfû. (A grafikonon a kockás mintával jelzett Goal duplo hatékonysága 50 nap után is jóval felülmúlja a kék színnel jelzett hagyományos Goal hatékonyságát.)Bõvebb információért forduljon területi képviselõinkhez, akik örömmel segítenek Önnek!

* a Dow AgroSciences LLC védjegye