MENÜ

Szárnyaljon az IKARUS-szal – RAU vontatott permetezõ

Oldalszám: 69
Szabó Tibor 2014.04.24.

A több évtizedes múltra visszatekintõ RAU permetezõgépek számos hazai gazdaságban bizonyították megbízhatóságukat, hosszú élettartamukat és precíz munkavégzésüket. Az elmúlt évek egyik új vontatott permetezõje az IKARUS modell, mára már jó néhány hazai tapasztalattal is igazolja, a korábbi modellek által elért sikereket.

Az IKARUS típus könnyen kezelhetõ, kompakt kivitelû vontatott permetezõ. A gép csatlakoztatása a traktor alsó, vagy felsõ (pótkocsi) húzójához történhet. Különféle vontatási változatok lehetségesek, mint a merev, kormányozható, vagy az automatikus nyomkövetõ vonórúd, amely professzionális megoldás lehet az igényes felhasználók részére. A permetlészivattyú a vonórúdon van elhelyezve, így karbantartása egyszerû, valamint meghajtása rövidebb kardánt igényel. A választható szivattyú méret 200 vagy 250 l/min. A szórókeret emelõszerkezete függõleges kialakítású szánszerkezet. A futómû fix, vagy állítható nyomtávú, valamint merev vagy rugózott felfüggesztésû lehet, a vevõ igényei szerint. Felépítésébõl adódóan a gép sokkal rövidebb, stabilabb és fordulékonyabb. A permetlétartály névleges térfogata 2800 vagy 3800 liter, ezenfelül egy 300 liter térfogatú kimosó tartállyal, három külön-külön mûködtethetõ keverõkörrel, valamint vegyszerbekeverõ injektorral is rendelkezik.A permetezõt az úgynevezett HSS térbeli rácsszerkezetû kerettel látják el, amely 18-21-24-27-28 m munkaszélességben áll rendelkezésre. A vegyszertömlõk és -fúvókák a keretbe integráltak, ezáltal tökéletes védelmet biztosítva azoknak. Szintén a védelem és a megfelelõ stabilitás volt a fõ szempont a keretet üzemeltetõ munkahengerek kialakításakor is. A keret nyitott állapotában a munkahengerek be vannak „húzva”, védve ezáltal azokat az agresszív vegyszerek ellen, illetve merevítve a kerettagok kapcsolatát. A kerettel lehetõség van félig nyitott állapotban is dolgozni, ami – munkaszélességtõl függetlenül – 12 m-es szórást tesz lehetõvé. Emellett opcióként rendelhetõ az aszimmetrikus keret nyitás, illetve keretbillentés.

A kereteken rotoros fúvókatartók találhatóak, így egyszerûen és gyorsan lehet a kívánt fúvókatípusra átváltani. A fúvókaosztás a szokásos 50 cm.

Az IKARUS gépek Flowmate Controll permetezõ automatikával szereltek. Ezen automatika nem csak mér és szabályoz, hanem a kívánt paraméterek megadása után, (sebesség, nyomás, cseppméret) az optimális fúvóka- használatra is tanácsot, alternatívát ad.

A RAU gépek sajátossága az úgynevezett ENFO-rendszer, amellyel az automatika, kimosáskor és permetezés kezdetén a szakaszkapcsolókat késleltetve nyitja, illetve zárja, az egyes csõhosszokban levõ folyadék mennyiségének függvényében. Így a szóráskép kezdete, illetve vége mindig egyenes, nem alakul ki az „A”, illetve „V” alakú szóráskép.Az IKARUS permetezõk akciós kiviteleinek ajánlatát keresse kereskedõinknél!Látogasson meg bennünket a 2007-es AGRO+MASHEXPO 204/B standján.Kverneland Group Hungária Kft.

5008 Szolnok, Karinthy u. 63.

Tel.: 56/527-010

Fax: 56/240-380