MENÜ

Vevõtalálkozó a Készenlét Zrt.-nél

Oldalszám: 19
2014.04.25.

Nagyszabású vevõtalálkozót szervezett szeptemberben a Készenlét Zrt. a Solum Zrt. komáromi telephelyén. Farkas Károly elnök-vezérigazgató a cég rövid bemutatásával nyitotta meg a gondosan összeállított programsort.

Az 1990-ben alakult Készenlét Zrt. az elmúlt 15 év alatt a mezõgazdasági szolgáltatás területén egyedülálló integrált tevékenységet hozott létre. Fõ profiljukat az állattartó- és növénytermesztõ telepek mobil és stabil gépeinek nagykereskedelme alkotja, kiegészítve az állattartó telepek mosó- és fertõtlenítõszereinek valamint speciális takarmány-adalékanyagoknak a forgalmazásával.

A cég üzletpolitikáját a komplex szolgáltatás biztosítása jellemzi: partnereik részére a tanácsadástól – a beszerzésen át – az alkatrészek biztosításáig állnak rendelkezésre.

Az elmúlt három esztendõben a szolgáltatások köre a biogáz-, bioetanol- és biodízel üzemek tervezésével és kivitelezésével bõvült, amely szorosan kapcsolódik az állattartó telepeken a környezetvédelmi elõírások megoldásához. E témához kapcsolódóan Gõgös Zoltán államtitkár elõadást tartott a bioenergetika lehetõségeirõl, illetve a jövõ évi gépberuházási támogatások fõbb vonalairól.

Elmondta, hogy az agrárium modernizálása központi feladat a világpiacon való versenyképesség elérése érdekében, ehhez a legjobb színvonalat, és olcsó elõállítási költségeket kell produkálni. A jövõ évben az állattenyésztésben már meglévõ potenciálok bõvítése, stabilizációja a cél. Az EU-s környezetvédelmi szabályoknak megfelelõen az állattartó telepek korszerûsítésének megoldására valamint a bioenergetikai lehetõségek minél szélesebb bevonására van szükség.

Az elõadást követõen Staub János, a Készenlét Zrt. divízió-igazgatója a növénytermesztési technológiákhoz, Nagy Csaba divízió-igazgató pedig az állattenyésztési technológiákhoz kapcsolódó berendezésekrõl, gépekrõl tartott beszámolót.

A rendezvényt követõen a résztvevõk megtekintették a kiállított gépeket.