MENÜ

Kezdettõl a gépig avagy 10 éve a mezõgazdasági gépek kereskedelmi piacán

Oldalszám:
2014.04.25.

Az elképzelést Szabó István ügyvezetõ, a mezõgazdasági gépész szakmában, majd a kereskedelemben eltöltött két évtizedes múltjával és két munkatárs segítségével valósította meg Békéscsabán, a kedvezõ mezõgazdasági adottságokkal rendelkezõ Békés megyében. A békéscsabai családi vállalkozás a piaci és a vevõi igényekhez, elképzelésekhez igazodva széles termékválasztékkal – több száz termékfajtával – s egyre tovább bõvülõ termékpalettájával szerepel a mezõgazdasági gépek kereskedelmi piacán. A cég kínálatában szerepelnek különbözõ erõgépek, a kínai kistraktoroktól egészen az „egyedülálló sokoldalúsággal” felszerelt finn VALTRA traktorig. E két kategória között az olasz GOLDONI, BCS, SAME, a népszerû, és kedvezõ árú MTZ, valamint a középkategóriás VTZ, LTZ traktorok gazdagítják a cég kínálatát.

Meghatározó profil a cég életében a kertészeti gépek forgalmazása. Az Alfa-Gép Kft. megragadva a kertészeti ágazatban rejlõ piaci rést, 1998 óta, az olaszországi FEDELE MARIO kertészeti gépgyártó vállalat ágyáskészítõ, fóliafektetõ, palántázó gépeinek kizárólagos magyarországi forgalmazójaként országszerte már több száz gazdálkodó munkáját tette hatékonyabbá. A fogóujjas, csészés, forgóadagolós palántázó gépek óránként, hektáronként 3000–6500 db kocka, kúp, piramis alakú tápkockákat juttatnak az ágyáskészítõvel elõkészített talajba. A növényi kultúrák vízmegõrzõ sorközmûvelését a FEDELE R-RA talajmaró végzi el. Ezen kínálatot egészíti ki az Alfa-Gép Kft. és két magyarországi kertészeti gépeket is gyártó vállalkozás önálló tervezésû tápkockakészítõje, különbözõ alapanyagú fóliák fektetését szolgáló gépe, továbbá a palánták takarását végzõ alagútfektetõje, fóliafelszedõje és zöldségek, gyümölcsök begyûjtését segítõ szalaga.

A tíz év során a cég a legjelentõsebb kiállítások mindegyikén képviseltette magát, hol önálló, hol pedig társcégeivel közös standon ismertetve meg termékeit az érdeklõdõkkel. Emellett az általa lebonyolított gyakorlati gépbemutatókon üzem közben is megtekinthetõek voltak az általa kínált FEDELE kertészeti gépek és egyéb talajmûvelõk, talajelõkészítõk (GÜTTLER hengerek, VOGEL&NOOT váltvaforgató ekék, lazítók, FORRÁS permetezõk és öntözõberendezések stb.) csak néhányat kiemelve a bemutatók sorából.

Az Alfa-Gép Kft. olyan kiterjedt szakmai partnerkörrel rendelkezik, amely révén a hazai és külföldi mezõgépipar gyártmányainak széles termékválasztékát vonultathatja fel, a talaj-elõkészítéstõl a betakarításig, terményszárításig.

A kezdetek óta kiváló üzleti partnerkapcsolat fûzi a céget az Auditker,

az Omikron, a Forrás Gépek, a Solárker, a Penda Kft-hez és a Kálnai és Társai Bt-hez, amely cégekhez a 10 év során közel száz beszállító csatlakozott, gazdagítva az Alfa-Gép Kft. termékpalettáját. A cég az új erõ- és munkagépek kínálata mellett a használt gépek értékesítésében való közremûködése révén segít megtalálni vevõinek legmegfelelõbb megoldásokat, emellett alkatrészek, agrofóliák, olajok, rascheltermékek forgalmazását is végzi, továbbá szervizelési és javítási feladatokat is ellát.

Többéves megbízható partnerkapcsolat köti a Kft-t több országos jelentõségû pénzintézethez, melyek hitel- és lízingkonstrukciókkal biztosítanak anyagi hátteret a vásárlók hatékony gazdálkodásához.

Az Alfa-Gép Kft. ezúton megköszöni vásárlóinak a bizalmat és bízik abban, hogy az elkövetkezõ 10 évben is sikerül vevõi gazdálkodási sikereihez hozzájárulnia.