MENÜ

Valtra, Accord, Kverneland – a szántóföldön bizonyítottak

Oldalszám: 38
2014.04.28.

Sárosd-Jakabszállás adott otthont az idei évben az Agrospic Kft. kiállítással egybekötött gyakorlati gépbemutatójának, ahol Kverneland ekéket és munkagépeket, Accord gabonavetõ gépeket, Valtra traktorokat, és Schäffer teleszkópos rakodókat tekinthettek meg az érdeklõdõk munka közben.

Az Agrospic termékpalettáján idei évtõl szerepelnek a Valtra traktorok – tudtuk meg Moór Ferenc ügyvezetõtõl. Hernek Zoltán a VALTRA traktorok mûszaki bemutatása során kiemelte, hogy a jelenleg a piacon lévõ márkák közül egyedüliként egyedileg és nem szalagszerûen kerülnek összeszerelésre, ez a biztosítéka annak, hogy megfelelnek a legmagasabb minõségi követelményeknek. Említést érdemel, hogy 2006. október 31-ig tart az az akció, mely során igen kedvezõ feltételekkel kínálják a Valtra gépeket.
Újdonságként mutatta be az Accord MSC 6 m-es vetõgépet Szûcs Andor, a Kverneland Group Hungária Kft. munkatársa. Jellemzõje, hogy a legkülönbözõbb talajkörülmények között is képes dolgozni a szántott talajtól egészen a szármaradványos kukoricatarlóig. 6 m-es munkaszélessége miatt nagy a területteljesítménye, akár 70 ha/nap. A gép elõnye a konkurensekkel szemben a tárcsás boronák és a vetõcsoroszlyák pontos mélységtartásában és a nagy csoroszlyanyomásban keresendõ.
A Kverneland RN7 a 125 éves ekegyártási tapasztalatának felhasználásával és a legkorszerûbb technológia alkalmazásával készült. Kiváló minõségû alkatrészek és robosztus, strapabíró kialakítás jellemzi. Fõbb paraméterei: 120 × 200 mm-es gerendely keresztmetszet, 100–115 cm-es ekefejosztás, 35–50 cm között állítható fogásszélesség. Négy különféle kormánylemez típussal létezik, opcióként rendelhetõ hozzá kukorica elõhántó és szárleforgató lemez is.