MENÜ

150 éve KWS

Oldalszám: 21
2014.04.28.

A KWS SAAT AG 2006-ban ünnepli fennállásának 150. évfordulóját. Visszatekintve az elmúlt másfél évszázadra megállapíthatjuk, hogy az egykori családi vállalkozás már a múlt század elejére a világ vezetõ növénynemesítõjévé vált, és máig az is maradt. Számunkra különösen fontos, hogy a KWS önállóságát máig megtartva volt képes nemzetközi méretûvé fejlõdni, és ma is azon kevés nemesítõk egyike, amely önálló cukorrépa nemesítéssel rendelkezik.

Filozófiánk továbbra is az, hogy termelõnek, feldolgozónak együttes célja elsõsorban nem a mennyiségi, hanem a minõségi cukorrépa termesztése. Ezért javasoljuk, hogy a célként már többször megfogalmazott 10 t/ha feletti fehércukor hozamot magas cukortartalmat és alacsonyabb répatermést biztosító fajtákkal célszerû megtermelni. A KWS BELINDA és ABELINA fajtái már köztermesztésben is bizonyították, hogy megfelelnek a fenti elvárásoknak!

A KWS Agroszerviz javaslata az, hogy a célként megfogalmazott 10 t/ha feletti fehércukor hozamot magas cukortartalmat és alacsonyabb répatermést biztosító fajtákkal célszerû megtermelni. A KWS BELINDA és ABELINA fajtái már köztermesztésben is bizonyították, hogy megfelelnek a fenti elvárásoknak. Nemesítésünk legújabb eredményei az AMADEA és CESIRA fajták kinyerhetõ cukortartalomban, a BEGONIA pedig kinyerhetõ cukortermés tekintetében veszik fel a versenyt az említett csúcstartó* fajtákkal.

A KWS cukorrépa fajták maradéktalanul megfelelnek a minõségi cukorrépa termesztés elvárásainak, mert:

  • magas a cukortartalmuk,
  • alacsony a melasztartalmuk,
  • magas a sûrûlé tisztaságuk,
  • és mindezek által lényegesen jobb a cukorkihozataluk.

Bízunk benne, hogy nemesítési eredményeinkkel és hatékony agroszervizünkkel mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy Ön hosszú távon, sikeresen gazdálkodhasson!

* A BELINDA az OMMI 3 éves (2002–2004) kísérletei szerint Magyarország legcukrosabb cukorrépa fajtája.