MENÜ

„A Crystal mélyebben szánt”

Oldalszám: 58
2014.04.28.

Az ország mind több gazdálkodójának cseng ismerõsen, a név: CRYSTAL traktor. A folyamatos gyártómûvi fejlesztésnek köszönhetõen, valamennyi teljesítmény kategóriában megtalálható, az erdészeti kivitel is.
Újdonság, a CRYSTAL-170 traktor DEUTZ motorral és ZF fõdarabokkal.

6 Pont, melyek a különbséget teszik, a CRYSTAL traktorok üzemeltetésében:

 1. Kimondottan nehéz talajmunkák traktora
 2. ZTS motor: egyszerû szerkezet, csekély karbantartási igény, magas üzembiztonság.
  Deutz motor: átlag feletti erõtartalék, nagy forgatónyomaték és többletteljeítmény, elektromos motor felügyelet (EMR)
 3. Vezetõkabin, magas komfortfokozatú.
 4. Elektornika: a Crystal traktor az egyszerû, hagyományos elektronikát alkalmazza, amely közismert és mûködése megbízható.
 5. Karbantartás, javítás, fenntartási költség alacsony. Köszönhetõ az egyszerû szerkezetnek, valamint a túlelektronizálástól való mentességnek.
 6. Elérhetõ ár, a Crystal traktorok teljes élettartamára szóló szolgáltatással.

15 év tapasztalata alapján állítjuk, hogy a CRYSTAL traktorok kínálatában szereplõ 100–120–155–160,5–167–180–230–260 LE-õs négykerék hajtású traktorok alkalmasak valamennyi hazai üzemméret gazdaságos ellátására, kiszolgálására. A vevõ felhasználási céljainak és igényeinek megfelelõen opcionált traktorokat a gyár igen rövid határidõn belül – 3-4 hét – legyártja.

Milyen felszereltségûek az erdészeti traktorok?
Az erdészeti feladatok végzésére kiválasztott traktor szériafelszereltségét a felhasználó – igényeihez igazítva – opcionálhatja. (Motor sebesség váltó, hidraulika, hátsó híd tekintetében.) A erdészeti traktorok megnövelt vezetõkabinnal rendelkeznek, amely kényelmes belsõ térrel, panorámás körablakokkal, pollenszûrõvel és klímával ellátott.

 • A vezetõ kényelmét kartámaszokkal és fejtámasszal ellátott megfordítható Grammer ülés biztosítja.
 • A kezelõszervek – elõre és hátramenethez – duplán kerülnek kialakításra.
 • Gallyvédelem: a motor olajteknõje és a traktor has része alatt lemezvédelem kerül kiépítésre
 • Fülkerácsozat a vezetõkabinon. A gallyvédelem minden esetben, egyedi igények szerint készül, igazodva a traktorok üzemeltetési körülményeihez és biztonságához. Az erdészeti traktorok haladási sebessége óránként akár 250 m is lehet.

Milyen újdonságokkal bír, a CRYSTAL – 170 típusú traktor?
A traktor energiaforrása, egy alacsony fogyasztású 6 hengeres DEUTZ motor EMR-rel és 7146 cm3-es. Fajlagos üzemanyag-fogyasztása: 205 g/kwh. 320 literes üzemanyag tartálya, kedvezõ a szántóföldi és a szállítási munkáknál. A sebességváltója 6 fokozatú szinkronváltó, fokozatonként 4 szeres power shiftel, 50 km/ó végsebességet biztosít. Tengelykapcsolója és irányváltója elektromos vezérlésû. Hidraulika szivattyúja axialdugattyús 70 liter/perc, szivattyú üzemi nyomása 20 MPa. Kapcsolt munkagépek üzemeltetéséhez 3 pár gyorscsatlakozóval ellátott. Hátsó hárompont függesztõje III. kategóriájú és 9,2 t emelésére alkalmas. A vezetõkabin zajszintje 83 dB (A) Scharmüller autómata pótkocsi vonófejjel szerelt, 28,4 t össztömeg vontatására képes.