MENÜ

A 15 éves Omikron Kft. jubileumi rendezvénye

Oldalszám: 40
2014.04.29.

Kecskemét-Hetényegyházán, az Omikron Kft. telephelyén került sor a II. Omikron nap megrendezésére, mely a cég fennállásának 15. évfordulója is.
Gubacsi Imre ügyvezetõ nyitotta meg a programot a meghívottak köszöntésével, és a cég történetének bemutatásával.

A cég 1991-ben alakult, és 1993-tól kezdték a gyártást, fejlesztést. Ebben az évben még csak bérelték a jelenlegi 1 ha telephelyet, ezt 1995-ben sikerült megvásárolni. 1994-ben még az egyszerû kivitelû kultivátorok és magágykészítõ kombinátorok gyártásával kezdtek foglalkozni. 2006-ra a termékskála hatszorosára emelkedett.

A piaci igényekhez igazodva a bedolgozói hátteret is kialakították a folyamatos igények kielégítésére. Az idõ elõre haladtával országos kereskedõi hálózatot építettek ki. A legrégebbi partnerük a békéscsabai Alfa-Gép Kft. A legnagyobb partnereik: IKR Zrt., Axiál Kft., KITE Zrt. A magyar piacon kívül Szerbiába és Horvátországba is exportálnak termékeket. Évente 300 munkagépet értékesítenek garanciális problémák nélkül. A folyamatos termékfejlesztések mellett új beruházásokra is szükség van. Erre jó példa az új festõüzem megépülése, mely teljessé tette a munkagépek gyártásának teljes folyamatát – fejezte be elõadását az ügyvezetõ.

Ezt követõen Dr. Soós Sándor a bevizsgált munkagépek üzemeltetési tapasztalatait osztotta meg a meghívotakkal. Személyes tapasztalataikat is elmondhatták azok a gazdálkodók, akik már használják az Omikron gépeket.
A program zárásaként a kiállított gépeknél szakmai konzultációra és szaktanácsadásra volt lehetõség.

Az Omikron Kft. az elmúlt 15 évben nagyon dinamikus fejlõdésen ment keresztül. Az Agro Napló szerkesztõsége a képen látható jubileumi tortával kívánt sok sikert a folytatáshoz.