MENÜ

Pr

Szakfolyóirat > 2006/09 > Pr Traktor Motor crystal

„A Crystal mélyebben szánt”

Az ország mind több gazdálkodójának cseng ismerõsen, a név: CRYSTAL traktor. A folyamatos gyártómûvi fejlesztésnek köszönhetõen, valamennyi teljesítmény kategóriában megtalálható, az erdészeti kivitel is. Újdonság, a CRYSTAL-170 traktor DEUTZ motorral és ZF fõdarabokkal.

Szakfolyóirat > 2006/09 > Pr Fliegl Adapter hígtrágya

A Fliegl Csoport ajánlja szerves- és hígtrágya kijuttatására

Fliegl ASW letolókocsi nagyteljesítményû trágyaszóró adapterrel A fokozódó környezetkímélés megkívánja, egyrészt a növénytermesztés szemszögébõl, valamint gazdasági vonatkozásban, másrészrõl a szórástechnika oldaláról, hogy egyenletes és talajkímélõ kijuttatást tegyünk lehetõvé a mezõgazdasági hasznosítású területeken, különbözõ szórható anyagoknál.

Szakfolyóirat > 2006/09 > Pr Élelmiszer hangyasav propionsav

A hangyasav és a propionsav hatása

Az alábbiakban összefoglaljuk a takarmányok tartósításakor használt két szerves sav hatásmechanizmusát és szerepüket az élõ szervezetekben. A közismert tényeket csak megemlítjük, viszont a kevesebbek által ismert tudományos megállapításoknál megjelöljük azok forrásait is. A hangyasav és a propionsav is elõfordul az eddig ismert élõ szervezetekben, a növények, állatok és az ember anyagcseréjében.

Szakfolyóirat > 2006/09 > Pr repce kezelés télállóság

A repce télállósága és sikeres áttelelése

A hazai termesztési körülmények között repcét termeszteni nem egyszerû. Ahhoz, hogy a legújabb repcefajták és hibridek magas terméshozamot és olajtartalmat érjenek el, a kedvezõ idõjárás mellett az intenzív termesztéstechnológia minden elemére szükség van. Elengedhetetlenül szükséges az optimális tõszám megõrzése, a gyommentesség, a kórokozóktól mentes egészséges növényállomány, és a megfelelõ fejlettség a jó átteleléshez, a hatékony védelem az õszi rovarkártevõk ellen.

Szakfolyóirat > 2006/09 > Pr Vetés Tárcsa Rapid

A vetéspontosság mindenek elõtt!

Gazdaságaink új vetõgép vásárlása esetén a vetési pontosságra, a teljesítményre és a megbízhatóságra helyezik a fõ hangsúlyt. Vajon mi adja a Rapid vetõgépek méltán híres precizitását? A választ a magadagolás módja, valamint a csoroszlyák és a tömörítõ keréksor kialakítása adja.

Szakfolyóirat > 2006/09 > Pr búza hibrid SAATEN-UNION

Hibrid búza – egyedülálló innováció a Saaten-Uniontól

A hibridnemesítés eredményeként jelentkezõ heterózis hatás tudományosan igazolt tény. A hibrid növények – kukorica, napraforgó vagy akár repce – a fajtákkal szemben nagyobb vitalitással, fiziológiai aktivitással, robosztussággal rendelkeznek, és ez a teljesítménytöbblet biztosítja a magasabb és biztosabb termésszintet, különösen olyan nehéz termelési helyzetekben (rossz talajadottságok, szárazság, kedvezõtlen elõvetemény stb.) amikor a fajták nem képesek a bennük rejlõ genetikai potenciál realizálására.

Szakfolyóirat > 2006/09 > Pr Baktérium mag BAKTOMIX

Lenne egy magvas gondolatunk!

A környezeti és gazdasági kihívásokat mérlegelve sokan új módszerekkel próbálkoznak, így a baktérium alapú talajoltó anyagok iránt egyre nagyobb az érdeklõdés. Próbálkozásuk valószínûleg sikeres, hiszen tavaly több, mint 300 000 ha-on alkalmaztak ilyen készítményeket. A termékkínálat legújabb kiváló hazai képviselõje a BAKTOMIX UN, mely vetélytársaitól eltérõen vetõmagcsávázásra is felhasználható!

Szakfolyóirat > 2006/09 > Pr Kukorica tartósítás Takarmányozás

Szemes kukorica tartósításának alternatívái, különös tekintettel a nagy nedvességtartalom mellett alkalmazott roppantásos technológiára II. rész

TAKARMÁNYHIGIÉNIAI SZEMPONTOK A technológia hatása a szántóföldi penészek mennyiségére 2004-ben üzemi vizsgálatokat végeztünk a penészgombákra vonatkozóan (12 üzemben került sor mintavételre). A mikrobiológiai mérések azt mutatták, hogy fóliahengerben történõ tárolás esetében, felbontás után minden esetben 100 alatt volt a termény grammonkénti penészszáma, falközti tárolás esetében 100–1000 között változott ez az érték (megjegyzés: a határérték 10 000/g).

Szakfolyóirat > 2006/09 > Pr szarvasmarha Takarmány Trioliet

TRIOLIET - A takarmányozás modern technológiája HOLLANDIÁBÓL

A Trioliet a teljes keverékkel történõ professzionális szarvasmarha-takarmányozás számára gyárt keverõ-kiosztó berendezéseket. A tömeg- és szálastakarmányokból, abrakfélékbõl és a szarvasmarhák biológiai igényei szerint meghatározott kiegészítõkbõl összeállított komplett takarmányozási elmélet a harmincas évek közepén az Amerikai Egyesült Államokban kezdett kibontakozni.