MENÜ

Aratás elõtt Hegyfalun

Oldalszám: 44
2014.04.30.

A Raiffeisen Agrárház Kft. nagysikerû fajta és gépbemutatóval egybekötött rendezvényt tartott Hegyfalun 2006. június 30-án.
A megjelent mintegy 60 termelõ elsõként a Raiffeisen Agrárház Kft. nagyüzemi õszi búza fajtabemutatóját tekinthette meg.


 

A cég elkötelezett híve a magas minõségû õszi búza termesztésnek, és ezért a már köztermesztésben lévõ Capo, Carlo fajtái mellett bemutatta a jövõ ígéreteit is, így például a Fabula-t is. Ezek a fajták a hazai választékból a kimagasló minõségük mellett jó télállóságukkal, betegség ellenálló képességükkel és jó termésmennyiségükkel tûnnek ki.  A résztvevõk egy másik bemutatót is megtekinthettek, ahol is a helyszínen gyõzõdhettek meg a Raiffeisen Agrárház Kft. repcefajtáinak a Lirocco-nak és a Liprima-nak a kiváló állóképességérõl és a várható jó termésérõl.A Hegyfalu telepen a résztvevõk tájékoztatást kaptak a Raiffeisen Agrárház Kft.-nak a termelõk igényeihez igazodó termeltetési és finaszírozási rendszerérõl, az ez évi átvételi áraikról, egyúttal igéretet kaptak, hogy a tavalyi évhez hasonlóan az átvételt követõen néhány napon belül fizetik is a termény ellenértékét.A telepen a szolgáltatást végzõ Doro 2000 Kft. bejelentette, hogy az energiaárak növekedése ellenére a nyári aratási idõszakban az eddig is kedvezõ  szolgáltatás díjait nem emeli, azok a tavalyi szinten maradnak.Meghívott vendégként a BASF cég bemutatta a Butisan Star gyomirtó szerre alapozott repcetermesztési technológiáját, illetve a Limagrain Magyarország Kft. a környezõ országokban már nagy sikerrel bevezetett Ontario nevû repce fajtáját melyet a délelõtt folyamán a résztvevõk szintén megtekinthettek.Végezetül a Raiffeisen Agrárház Kft. technika üzletága palettájáról felvonultatott néhány általa forgalmazott MF típusú erõgépet, illetve talajmegmunkáló eszközöket és vetõgépet is, melyet az ott lévõk tüzetesen megismerhettek. Információink szerint a rögtönzött bemutató olyan sikeres volt, hogy üzletkötésre is sor került.