MENÜ

A B1-15 szárító energetikai és környezetvédelmi korszerûsítése

Oldalszám: 46
Antos Gábor 2014.05.13.

Magazinunk 2005. évi nyári számában olvasóink már értesülhettek arról, hogy a Bábolna B1-15 típusú szárítók fejlesztése, gyártása ezentúl az IKR nagyigmándi Javító- és Gyártóüzemében folyik.

Elsõ lépésben korszerûsítõ megoldások kialakításán dolgoztunk. Ennek eredményeként gyors, költségkímélõ megoldást nyújthat a hagyományos B1-15 szárítótulajdonosok számára az F1 és F2 adapterek beépítése, ilyen átalakítás közel 10 helyen történt az elmúlt évben.  A fejlesztés lényege a szárító hõ- és légtechnikai rendszerének átalakítása, amely a szárító hûtõzóna levegõjének  hõvisszanyerését és a szárítózóna egy részében a levegõ visszavezetését jelenti.

Az F1 adapter, amely tulajdonképpen egy fordítókamra,  a hûtõzónában a termény hûtésénél felmelegedett hûtõlevegõt recirkulálja a meleglevegõ-csatornába, így hõenergia-megtakarítás érhetõ el. Az F2 adapter az alsó szárítózónába építve elõsegíti a telített szárítólevegõ visszavezetését szintén a meleglevegõ-csatornába.

Az F1 és F2 adapterek beépítésével a szárítóból távozó levegõ mennyisége átlagosan 100 000 m3/óra szintre csökken, a szárítóhõmérséklet pedig 120 °C-ról 100 °C-ra változik.

Tavaly, a kukorica betakarítás, illetve szárítás idején folytattuk le egy átalakított szárító energetikai és környezetvédelmi vizsgálatát. A gödöllõi FVM MGI által végzett konkrét mérések szerint az így korszerûsített szárítóberendezés a kukorica 22%-ról 14%-ra történõ leszárításnál 1.603 kg/óra maximális vízelpárologtató teljesítményt ért el, ami igazolja, hogy az átalakítás az alapkivitel elismerten nagy szárított anyag teljesítményéhez (t/óra) viszonyítva számottevõ teljesítménycsökkenést nem okoz. Ugyanakkor a fajlagos hõenergia-felhasználás és a porterhelés is a hagyományoshoz képest jelentõsen kedvezõbben alakul, amely a szárító üzemmód javulásából, illetve a konkrét hõenergia nyereségbõl tevõdik össze. Az energiamegtakarítás mértéke, azaz az energiahatékonyság-javulás  a vizsgált esetben elérte a 18%-ot. A fajlagos hõenergia-felhasználás 4,4 MJ/kg, víz körül alakult (a vizsgálat eredményeit a táblázatok tartalmazzák). Ez a felújító beruházás az alapszárító állapotától függõen 4–4,5 M Ft + áfa összegbe kerül, felszerelés nélkül.

Az elõbbinél még korszerûbb és hatékonyabb megoldást jelent a légtechnikailag nyomott rendszerû, régi  B1-15 szárítók szívott rendszerûvé történõ átalakítása, amelynek lényege kettõ  Turboclean TC 30 típusú, porelszívó ciklonnal rendelkezõ turbóventilátor felszerelése a torony tetejére. Egyidejûleg a homlokoldalon az összes libegõajtó leszerelésre kerül, és egy gyûjtõ légcsatorna épül hozzá a torony teljes hosszában. Ennek aljában  kerülhet sor a leválasztott por és léha összegyûjtésére is.  Az átalakítás során az eredeti meleglevegõ ventilátor funkciója a járókerék kiszerelésével megszûnik,  és a hideglevegõ ventilátorok sem üzemelnek. Hõtechnikai számítások igazolják, hogy ezzel az átalakítással az energiamegtakarítás mértéke akár 20% felett is lehet. Ez a megoldás ugyan mûvi áron 13–15 M Ft + áfa összegû beruházást jelent, de ez rövid idõn belül megtérülhet.

Az itt említett átalakító adapterek és a turbóventilátoros megoldás értékesítését megkezdtük. Gépértékesítés vezetõink és szervizmérnökeink részletes tájékoztatást nyújtanak az érdeklõdõknek a lehetõségekrõl és a konkrét igények teljesítésérõl. A szakmai tájékoztatásban és a korszerûsítõ egységek adaptálásában természetesen vevõink rendelkezésére állnak Javító- és Gyártóüzemünk szakemberei is. Várjuk az érdeklõdõk jelentkezését (tel.: 34/557-140).

Az elõbbiekben vázolt adapterek szériagyártása mellett folyamatban van egy új, korszerû szárító tervezése, amely mind energetikailag, mind környezetvédelmileg teljes mértékben megfelel majd a szigorú EU-s elõírásoknak.  Ez az új toronyszerkezet az eredeti szárító már meglévõ alapjára építhetõ fel, és hozzákapcsolhatók természetesen a szintén meglévõ elõ- és utótisztítók, valamint a terményszállító, -elosztó berendezések is, így sokkal olcsóbb beruházást jelenthet a ma keresett import szárítókkal szemben.  Az elsõ ilyen  szárító B3-15 típusjelöléssel a nyár folyamán készül el, és az õszi szezonban teszteljük, illetve szakértõ intézet bevonásával mérjük a teljesítményét és az energetikai – környezetvédelmi jellemzõit. Az eredményeket a referenciaüzem helyszínén, Magyarhomorogon, a  november végére tervezett bemutatónkon szeretnénk ismertetni az új szárítóvásárlást fontoló termelõknek.