MENÜ

Látogatás a SAME DEUTZ-FAHR gyárban

Oldalszám: 44
2014.05.16.

2006. február végén a SAME DEUTZ-FAHR csoport, a horvátországi gyárában nemzetközi sajtótájékoztatót tartott, melyre az Agro Napló szerkesztõsége is meghívást kapott.

A hivatalos program 23-án este a HOTEL OSIJEK-ben kezdõdött egy helyi folklór együttes zenei aláfestésével indított pohárköszöntõvel, majd az ezt követõ lenyûgözõ vacsorával, ahol lehetõség nyílt a cég képviselõivel némi diskurzusra. A másnapi program a zupanjai gyárlátogatással folytatódott a cég telephelyén.

A SAME DEUTZ-FAHR, a világ egyik vezetõ traktor- és kombájngyártója sikeres elsõ évet zárt a kombájngyártás területén a horvátországi Zupanjában.

A 2005-ös év elején 50 kombájn gyártása volt tervbe véve, és a nagy áttörést 2007-re tervezték. Ennek ellenére 2005. márciustól–decemberig 100 kombájnt gyártottak, és ezzel az SDF Kombájn Üzletág már az elsõ évben profitot termelt.

A gyár 24 hektár területen fekszik, 34 000 m² fedett üzemcsarnokban, mintegy 140 alkalmazottal folyik a termelés. Hogy a vevõk is érzékelhessék az SDF kombájnok nagyszerûségét, a vezetõség létrehozta a KOMBÁJNOK KIVÁLÓ GYÁRTÁSÁNAK KONCEPCIÓJÁT (Combine’s Excellence Manufacturing Concept, CEMC), mellyel céljuk volt növelni a gépek minõségét és a termelés hatékonyságát.

Jelenleg a gyárban négy modellt gyártanak az 56-os szériából. Az 5650 H-t, az 5660 HTS-t 5 szalmarázóval, az 5680-t 6 szalmarázóval és az 5690 HTS-t turbószeparátorral. A SDF KOMBÁJN piacai közé tartozik Nyugat- és Kelet-Európa, Oroszország, a Közel-Kelet és Észak-Afrika. Létrehoztak egy 100 fõbõl álló kereskedelmi hálózatot, hogy a közeli szomszédságban élõ potenciális ügyfélkörrel felvegyék a kapcsolatot.

Horvátországban mûködtetnek egy After Sales szervizközpontot, mely hatékonyan képes reagálni a vásárlói és kereskedõi igényekre. A kereskedõik megfelelõ szaktudással rendelkeznek a gépekrõl és a vásárlókról egyaránt, amely gyors és hatékony segítségnyújtást tesz lehetõvé.

Magyarországon a forgalmazói jogot a GITR Rt., a Kasz-Coop Derecske Zrt., a Vertikum Kft.  és az Innova Agro Kft. kapta meg.

A következõ 3 évben 10 millió Eurót fognak a horvátországi gyárba befektetni. Ebbõl 3 millió Eurót az új Kataphorese Festési Rendszer kiépítésének szentelnek, mely 2006 szeptemberében kezdi el mûködését. A fennmaradó összeget technológiai fejlesztésekre és újításokra költik.

Aldo Carozza, kombájn divízió menedzser nyilatkozta szerint: „2006-ra 260 kombájn gyártása a terv, reménykedünk, hogy elérjük ezt a hatalmas célt.”

További információ:

Cirják Mihály
Telefon: +36-30/513-1101 • e-mail: [email protected] internet: www.samedeutz-fahr.com