MENÜ

IGAZI GÉPCSODA AZ AGRO+MASHEXPON

Oldalszám:
Keresztes 2014.05.26.

A több évtizedes gyártói, fejlesztői tapasztalatokkal rendelkező Farmgép Kft. első alkalommal mutatta be a hazai felhasználók igényeinek megfelelően konstruált, a Farmgép Kft. javaslatai szerint épült, az angol Househam Sprayers Ltd. által gyártott önjáró permetezőgépet.

A kiállítás látogatói olyan hatalmas érdeklõdéssel vették körül az újdonságot, hogy mindössze néhány percre tudtuk elragadni a méltán büszke kiállítókat, Robert Willey ügyvezetõ igazgatót és Iványi Imre külkereskedelmi szakembert abból a célból, hogy tájékoztassák olvasóinkat a nagy sikerû újdonságról.

Az angol Househam Sprayers több, mint húsz éve gyárt mezõgazdasági gépeket és vezetõ permetezõgép-gyártóként ismertek szerte a világon. Speciálisan önjáró gépeket alkotnak, amelyeket folyamatosan fejlesztenek a legmagasabb technológiai követelményeknek megfelelõen. Termékeiket Ausztráliában, Új-Zélandon és Japánban is használják.

A HOUSEHAM 3000L AIR-RIDE önjáró permetezõgép már túljutott a hosszú kipróbálás idõszakán, így teljesen biztonsággal tudják a gyártók ajánlani az igényes felhasználóknak. A munkagép megelõzte korát: vagyis olyan technikai, ergonómiai és környezetvédelmi szempontok figyelembevételével gyártják, amelyek négy éven belül egyébként kötelezõek lesznek. A folyamatos teszteléseknél nagy hangsúlyt fordítottak például az optimális tömlõhossz tervezésére, a szerveszteség minimalizálására és az aktív szénszûrõs klíma kialakítására.

A felhasználók egyre gyorsabb gépet akarnak és a gyártók igyekeznek ezen igényeket is kielégíteni. A 170 Le-s, teljes légrugós felfüggesztésû permetezõgép maximális munkasebessége 25 km/h, a közúton pedig 40 km/h sebességgel képes haladni. Mechanikus nyomtávállítása lehetõvé teszi, hogy a különbözõ sorkultúrákban is megfeleljen a gyakorlat igényeinek.

Ma már elengedhetetlen követelmény a gép vezetõjének tehermentesítése és a komfort maximális növelése. Mindennek kézközelben kell lennie az optimális munkavégzéshez, s az ergonómiai pult ezt lehetõvé is teszi. Az összes funkció belülrõl, a fülkébõl végezhetõ, még a tartály és rendszermosás is. A fûthetõ vezetõfülke, a légpárnás ülés, az állítható magasságú és dönthetõ kormányoszlop valamint a Joystick kezelõszerv mindazon ergonómiai szempontok, amelyek a vezetõ kényelmét szolgálják – ezáltal is növelve a minél hatékonyabb munkavégzést.

A szervizelés és a támogatási lehetõségek bevonása a forgalmazó részérõl a komplex szolgáltatás része – így segítséget nyújtanak a lízingszerzõdések megfelelõ kialakításához és a pályázatok elõkészítéséhez. A Househam a Farmgépben olyan partnert talált, akinek ebben is nagy tapasztalata van. A vevõkkel folyamatosan tartják a kapcsolatot, és az igények figyelembevételével fejlesztenek. Professzionális módon biztosítják a szervizmérnököket, akik a betanításban és hasznos gyakorlati útmutatások tekintetében is rendelkezésre állnak.

A Househam és a Farmgép együttmûködése alapján garantált, hogy termékeik a környezõ országokban is piacvezetõ helyre kerüljenek. Ehhez elengedhetetlen a rugalmasság is, s õk ennek megfelelõen már pár hónap alatt tudnak szállítani, alkalmazkodva az igényekhez a hazai sorkultúra figyelembevételével. A Farmgép a kizárólagos forgalmazó, s egybehangzó megfogalmazásuk szerint ha folyamatosan egyeztetnek, az csak sikeres termékhez vezethet.

Örömmel jelentjük, hogy ottlétünkkor a kiállításon addig öt potenciális vevõvel tárgyaltak már, ebben pedig versenyképes áraiknak is szerepe van.

Termékeik elismerten a minõségi kategóriát képviselik, teljes választékot kínálva a növényvédelemben.