MENÜ

Új üzem – a legkorszerûbb technológiával - Mûanyag nyílászárók a Pannonagritól

Oldalszám: 40
2014.05.26.

Idén, év elején avatták fel Tatán azt a rendkívül korszerû nyílászáró-gyártó üzemet, amely a lapunkból is jól ismert Pannonagri Kft. legújabb vállalkozása.

„Elsõ számú prioritásunk a minõség” – Petróczy László tulajdonos mindenekelõtt ezt a célkitûzést tartja a hosszú távú siker zálogának. Az évi kétmilliárd forint értékû mûanyag késztermék elõállítására alkalmas gyártóegység a kis- és középvállalkozók technológiai hátterének fejlesztéséhez nyújtott európai uniós támogatás segítségével valósult meg.

– Saját, a közelmúltban szerzett tapasztalataim alapján gyõzõdtem meg a mai, korszerû mûanyag nyílászárók elõnyeirõl – mondta Petróczy László. – Gondosan megvizsgálva ezeket a termékeket megállapítottam, hogy mûszaki jellemzõik minden tekintetben kiemelkedõek; hõ- és hangszigetelési tulajdonságaik egyaránt jobbak, illetve energiamegtakarításuk is jelentõsebb, mint a hagyományos nyílászáróké. Az utóbbi idõben piacra kerülõ, igényes mûanyag ajtók és ablakok pedig már tartósságukat tekintve is verhetetlenek; az idõjárás hatásainak tökéletesen ellenállnak, formatartóak, egyáltalán nem vetemednek, és színük sok éves használat után is tökéletesen élénk, változatlan marad.

Miután gondosan megvizsgáltam a gyártási technológiát, úgy döntöttem, hogy új beruházásba kezdek, hiszen a legújabb gyártósorok segítségével mi is képesek vagyunk ilyen szerkezeteket világszínvonalú minõségben elõállítani. Tervem megvalósításához sikerült olyan fiatal, energikus és szakmailag is megfelelõ társakat találnom, akik ezen a területen többéves gyakorlati tapasztalatokkal rendelkeznek.

A Tatán azóta felépült üzem minden tekintetben megfelel a célkitûzés során megfogalmazott elvárásoknak. A három kiemelkedõen korszerû gépsor gyártókapacitására jellemzõ, hogy a vállalkozás szakemberei jelenleg mûszakonként 140–160 ablakot tudnak elõállítani. Így a napi megrendeléseken, a lakosság kiszolgálásán felül elegendõ tartalék kapacitással rendelkeznek ahhoz, hogy komplett, nagy volumenû, mezõgazdasági vagy ipari projekteket is megvalósítsanak, és a rövid határidejû gyártást ellenõrzött, kiváló minõségben, garanciával vállalják.

A termelékenységnek és a nagyfokú szervezettségnek köszönhetõen az ágazatban szokásos 5-6 hetes szállítási határidõ helyett a Pannonagri a megrendeléshez képest rendszerint 2 hétre vállalja a termékek készre gyártását, szükség esetén beépítését.
 
– A rövid határidõ kiemelkedõ minõséggel párosul – mondja a tulajdonos. – Négyszeres minõségbiztosítási rendszerünk magában foglalja a felhasznált alapanyagok, a gyártás, a késztermék és a beépítés minõségének ellenõrzését.
Alapanyagainkat közvetlenül a gyártótól szerezzük be, ami garancia áraink versenyképességére. A mûanyag profilokat a belga Wymar cég, a kiváló minõségû üvegeket a Jüllich Glass, a német vasalatokat pedig a Siegenia-Aubi cég szállítja.
A festést – Magyarországon egyedül nálunk – a Wymar-DuPont kooprodukcióban kidolgozott rendszer alapján végezzük. Ez magában foglalja azt az eljárást, amelynek során egy speciális alapozó feltárja a mûanyag pórusait, és ennek köszönhetõen a felszórt festék képes diffundálni a mûanyag felszíni rétegével. Így a mûanyagéval azonos élettartamú, változatlan minõségû festés jön létre, amelyre a két cég fejlesztései eredményeképpen 10 éves garanciát vállal a Pannonagri KFT, illetve ez a garancia egyetemlegesen a Wymar-tól és a DuPont-tól is számon kérhetõ.

A legkorszerûbb gyártósor nemcsak kapacitását tekintve kivételes; segítségével ugyanis olyan változatos formájú – íves, hajlított, hullámos, stb. – profilok is létrehozhatók, amelyek intézmények, kereskedelmi egységek, autószalonok vagy egyéb, nagyobb középületek arculatát is meghatározhatják, és amelyek csak a legspecializáltabb gyártóknál állnak rendelkezésre.

– Az üzemen belül található kiállítótermünk választéka az egyéni elképzelések kialakításához is segítséget nyújthat, emellett pedig természetesen arra is lehetõséget biztosítunk, hogy partnereink, illetve az érdeklõdõk a gyártás folyamán személyesen is meggyõzõdjenek a minõség iránti elkötelezettségünkrõl.

Petróczy László az új céggel kapcsolatos további fejlesztési elképzeléseit is összefoglalja:
 – A teljes körû kiskereskedelmi, illetve viszonteladói hálózat kiépítéséhez további partnerek jelentkezését is várjuk. Ezzel párhuzamosan már a közeljövõben olyan többcsatornás, csere fuvareszközöket alkalmazó logisztikai rendszert kívánunk létrehozni, amelyik a készterméket átrakás, várakozás nélkül, egyenesen a gyárból egységcsomagokként szállítja házhoz, természetesen szintén rövid, a megrendelés, beépítés teljesítéséhez illeszkedõ határidõvel.
 
Cégünk „sikerre van ítélve” – mondja meggyõzõdéssel a Pannonagri vezetõje, – hiszen rögtön a csúcson kezdtük; már ami a kitûnõ szakembergárda mellett a gyártási eszközöket és technológiát illeti. Hosszabb távon éppen ezért terveink szerint távolabbra, újabb piacok felé is elindulunk, hiszen termékeink akár Ausztriában vagy Németországban is minden tekintetben versenyképesek.