MENÜ

Pr

Szakfolyóirat > 2006/02 > Pr Gép Traktor crystal

A CRYSTAL traktor megéri a „pénzét”

A CRYSTAL az élvonalban is elõz! A CRYSTAL gyár a traktorok széles választékát kínálja, 100, 120, 155, 160, 170, 180, 190, 230, 260 LE teljesítményû traktoraival. Magyarországi képviselete az Agroszolért Kft. Mezõtúron és márkakereskedõi: Bedenek és Társa Bt. Kaposvár, Gyõri Agroker Rt., Mecsekagro Kft. Pécs, Rózsalonc Bt. Szolnok, Vadkert Agrotechnika Kft. Soltvadkert.

Szakfolyóirat > 2006/02 > Pr Kukorica KWS RAGT

A KWS prémium kukoricaajánlata - Az új generáció megérkezett!

A tavalyi év a nagyon száraz, rendkívül aszályos 2003 és a szintén csapadékos és változékony 2004 után ismét rendkívüli idõjárási anomáliákat mutatott. Áprilisban a gyors, korai felmelegedést több hetes hûvös, csapadékos idõszak követte, éppen a hónap második és harmadik dekádjában, amikor a kukoricavetés optimális ideje lett volna. Ezért a vetések jó része májusra húzódott át.

Szakfolyóirat > 2006/02 > Pr Hardi növényvédõ gépgyártó

A legnagyobb növényvédõ gépgyártó forgalmazót váltott

Az elmúlt év végén a dán Hardi mezõgépgyártó cég vezetése úgy döntött, hogy kizárólagos márkaimportõri szerzõdést köt az IKR Részvénytársasággal. A cég jól ismert Magyarországon, hiszen évek óta dolgoznak Hardi gépekkel a magyar gazdák. A 100 százalékos dán tulajdonú cég 2004-ben 700 millió eurós forgalmat bonyolított, nemcsak Európában, hanem a világ más országaiban is. Az évek során a világ legnagyobb permetezõgép gyártójává nõtte ki magát, a szántóföldi és ültetvényes permetezõivel a növényvédelem specialistájává vált.

Szakfolyóirat > 2006/02 > Pr Gép Termelés profi

A PROFIRÓL, a profiknak, a profiktól… - avagy, a VN SÄPAK PROFI kompaktor, a felhasználók szemszögébõl

„Jó bornak nem kell cégér!”… tartja a régi mondás. Igaz lehet-e ez az õsi bölcsesség megváltozott hétköznapjaink között? A választ nem tudjuk biztosan. A VOGEL&NOOT cég minden esetre szeretne egy kis „cégért” biztosítani egy olyan termékéhez, amelynek használata lassan, de biztosan szezonjához közeleg. Ám, hogy ne érjen minket az elfogultság vádja, úgy gazdatársakat kérdeztünk: Miért jó VN vetõkompaktot használni? Hogyan látja a gépet a felhasználó? Talán ez a legfontosabb hírverés egy konstrukciónak: egy elégedett gazda véleménye.

Szakfolyóirat > 2006/02 > Pr Kukorica Gyomirtó Lumax

LUMAX – az EU konform kukorica gyomirtó szer

A LUMAX mezotrion, S-metolaklór és terbutilazin – hatóanyagú gyomirtó szer kombináció. Kukoricában preemergens vagy korai posztemergens alkalmazásban az egész tenyészidõszakra kiterjedõ gyomirtóhatást biztosít a legfontosabb egy- és kétszikû gyomok ellen. A LUMAX egyszeri kijuttatással biztosítja a kukorica korai gyommentességét és a késõbb kelõ gyomok elleni védelmét.

Szakfolyóirat > 2006/02 > Pr Munkagép Traktor Zetor

Méltó utód: Zetor Proxima

A Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának Rendszertechnikai Intézete nemrégiben tesztnek vetette alá a Zetor család legújabb tagját, a Zetor Proximát. A kapott eredmények alapján elmondható, hogy a Proxima méltó utódja a Super típusnak és rendelkezik azokkal a jellemzõkkel – kiemelkedõ vontatási hatásfok, alacsony fogyasztás, kedvezõ üzemeltetési paraméterek –, melyek egy kitûnõ ár-érték arányú traktorrá, egyben a Zetor márkanév megérdemelt viselõjévé teszik.

Szakfolyóirat > 2006/02 > Pr hibrid Kukorica termés

Saaten-Union, kukoricában is többet ad!

A Saaten-Union/SWS magyarországi nemesítési programjában született hibridek köre tovább szélesedik 2006. tavaszán, hiszen nagy termõképességû és kiemelkedõ termésbiztonságú új hibridekkel jelenünk meg azokban a tenyészidõ szegmensekben is, ahol eddig nem rendelkeztünk elismert hibridekkel. Új és ismertebb, régebbi hibridjeink közös jellemzõjük a kiváló ár-érték arány mellett, hogy olyan magas szintû jövedelmezõséget és termésbiztonságot nyújtanak a magyarországi gazdálkodás viszonyai között, hogy termesztésükkel az egyes évjáratokban olykor szélsõségesen változó idõjárási körülmények ellenére is elérhetõ a termõhelyre jellemzõ maximális jövedelem.

Szakfolyóirat > 2006/02 > Pr kasérletek Szántóföld

Szántóföldi kísérletek Magyarországon

Az Agrolinz Melamine International Magyarország Kft. (AMI) 2006 évben, kora tavasszal a mûtrágyázás területén szántóföldi kísérleteket hajt végre. Az AMI a Kompolti Mezõgazdasági Kutatóintézettel való korábbi együttmûködése során szerzett tapasztalataira építve céljául tûzte ki meghatározó és mértékadó belsõ üzemi kísérletek megszervezését. Az eltérõ ökológiai és üzemi adottságok, a változó feltételek választ várnak – a gazdák megkövetelik a szakszerû tanácsadást. Ezen kérésnek kíván eleget tenni az AMI, amikor egész Magyarország területén, 4 regionális központ együttmûködésével céljául tûzte ki az optimális mûtrágyázási stratégia kidolgozását. Az AMI határozott célja tanácsadói hatékonyságának növelése és ezzel az általa gyártott mûtrágyák maximális hasznosulásának biztosítása.