MENÜ

Pr

Szakfolyóirat > 2006/01 > Pr termelők integrátor

A megbízható integrátor

A Raiffeisen Agrárház alapvetõ célkitûzése, hogy partnereit segítse a piacra jutásban, ami azt jelenti, hogy termelõi a céljaikat maradéktalanul megvalósíthassák, és minõségi termékeiket gazdaságosan állíthassák elõ. Felhasználja és kihasználja az anyavállalatok nemzetközi tapasztalatát, de figyelembe veszi a hazai sajátosságokat és termelési tapasztalatokat. Felkészült szakembergárdája a termeléshez szaktanácsadást nyújt, piaci információval látja el partnereit és táblára adaptált technológiával segíti a termelést. Integrátorként fõ feladata a termelés finanszírozása, költségcsökkentõ és környezetkímélõ termelései technológia alkalmazásával. A Raiffeisen minden esetben a termelés céljainak és partnerei érdekeinek megfelelõ megoldást tud ajánlani.

Szakfolyóirat > 2006/01 > Pr műtrágya növény komplex

Induló segítség a növényi kultúráknak

Többlethozamot és ezáltal magasabb bevételeket célozhatunk meg jövõ tavaszra komplex, azaz NPK-mûtrágyák használatával a szántóföldön. Mindenekelõtt meghatározó jelentõségû az elsõ, NPK-mûtrágya formájában adott nitrogénmennyiség, amennyiben õsszel nem juttattunk ki foszfátot és kálit.

Szakfolyóirat > 2006/01 > Pr hibrid Aszály Kukorica

Kukorica

Most, hogy a kukorica-betakarítás gyakorlatilag véget ért, elmondhatjuk, hogy soha rosszabb évünk ne legyen. Az országban a legtöbb helyen derüsen értékelik az eredményeket. Sokfelé rekordokról beszélnek, de akad sajnos most is olyan gazdaság, ahol még nem sikerült befejezni az aratást, és a saldo sem biztos, hogy pozitív lesz.

Szakfolyóirat > 2006/01 > Pr Vetőgép Vetés Accord Optima

Megújult az Accord Optima NT 2

Amióta 1998-ban bemutatták az Optima NT változatát több ezer vetõkocsi került értékesítésre, ami azóta sok száz gazdálkodó megelégedésére dolgozik a magyar földeken. Az idõ azonban halad, így szükség volt egy minimális „ráncfelvarrásra”, kielégítve az ez idõ alatt a gazdálkodóktól érkezett visszajelzéseket, illetve módosítási kérelmeket, tökéletesítve ezzel a már meglévõ vetõgépet.