MENÜ

A Fliegl ajánlja silózáshoz

Oldalszám:
2014.05.28.

A Fliegl gépgyár több évtizede van jelen a mezõgazdasági szállítóeszközök piacán, a német anyavállalat 1993-ban nyitotta meg elsõ képviseletét a Gyõr melletti Abdán. Az eltelt idõszak alatt – a folyamatos fejlesztéseknek, az átgondolt piacpolitikának, a partnerek iránti elkötelezettségének köszönhetõen – a Fliegl az egyik legjobban csengõ név lett a mezõgazdaságban tevékenykedõ cégek, vállalkozások és nem utolsó sorban az egyéni gazdálkodók körében.

A teljesítmény nemcsak lóerõben, hanem tonnában és köbméterben is mérhetõ. Ez a Fliegl filozófiája. Ezt példázza a Fliegl által kifejlesztett ASW - letoló kocsi, mely a mindennapi gyakorlatban a legtöbb feladatot jobban megoldja, mint a hagyományos pótkocsi. A hagyományos billenõs pótkocsik mezõgazdasági célú felhasználásánál egyes anyagok – pl. siló, trágya lerakása problémás, hiszen a billenés veszélye nagy. Ellentétben a hagyományos pótkocsikkal, a letoló kocsi a rakományát hidraulikus rendszere segítségével üríti. Elsõként a plató mozgó része (a padozat kb. fele csúszó plató) a homlokfallal együtt mozdul el, majd a csúszó platón a homlokfal végigtol (4. kép). Ez a megoldás tökéletesen biztonságos ürítést tesz lehetõvé lejtõs vagy laza talajon is, melyhez a széles nyomtáv is nagyban hozzájárul.

A letoló kocsi legnagyobb elõnye siló szállításakor mutatkozik meg, óriási raktérfogatán túl
(a legkisebb kocsi 25 m3) lehetõség van a siló tömörítésére is. Ezáltal a raktérfogat 40 m3-re nõ!

A letoló kocsik több méretben készülnek, így a kb. 100–250 lóerõs erõgép kategóriához teljes a kínálat. A traktor teljesítménye maximálisan kihasználható szállítás üzemmódban is, ugyanis a Fliegl-ASW kínálatában létezik akkora pótkocsi, ahol egy ASW-vel kihasználható a 40 t összes gördülõ tömeg. Megfelelõ abroncsválasztás esetén kis teljesítményû traktorral is biztonsággal üzemeltethetõ.

A letoló kocsi a mûszaki megoldásból eredõen kb. 15%-kal többe kerül, mint a hagyományos pótkocsi, de figyelembe véve a széles körû felhasználási területet, ez relatív költségmegtakarítást eredményez.

Négy fõ érvet érdemes kiemelni, melyek a Fliegl-ASW-letoló kocsit a hagyományos pótkocsik elé helyezi:

  • a billenésveszély ennél a jármûnél nagyon csekély, mivel a plató nem emelkedik fel.
    (1. kép).

  • azáltal, hogy a plató nem emelkedik fel, lehetõvé válik az ürítés alacsony belmagasságú épületekben is (2. kép).

  • mivel a mozgó homlokfal a rakományt a teknõn végigtolja, a problémás anyagok ürítése is maradéktalanul megoldható, legyen szó akár baromfitrágyáról vagy szennyvíziszapról.
  • silózásnál a tolható homlokfallal a takarmány tömöríthetõ, ezáltal a rakodási kapacitás megnõ (3. kép).

Elérhetõségünk tel.: 96/553-303