MENÜ

Pr

Szakfolyóirat > 2005/5 > Pr Termény levegő szárítók

A legendásan megbízható

A bábolnai B1-15 szárítók átalakítási lehetõsége A betakarítás utáni tartósítás- és tárolástechnológia területén az elmúlt években jelentõs beruházásokra került sor, mintegy 100-150 nagy teljesítményû külföldi szárító épült fel országszerte.

Szakfolyóirat > 2005/5 > Pr Gabonaszárító LAW szárítók

Különlegesen kíméletes és energiatakarékos gabonaszárítók Franciaországból!

A gabonaszárítók piacán teljesen egyedi UNIKUNAK számítanak a C. F. C. A. I. francia konszern LAW SBC-E típusjelzésû, különleges hõ-visszavezetésû, kettõs hõmérsékletû aknás, illetve a „SATIG” márkajelzésû, ugyancsak kettõs hõmérsékletû, sõt kétlépcsõs, nagy teljesítményû szárítói. (40 tonna/óra szárítómodulonként!)

Szakfolyóirat > 2005/5 > Pr SAPARD KWA Haladás Rt.

KWA rendezvény Somogysárdon

A KWA Hungaria Kft. márciusban több helyszínen is várta az érdeklõdõket információs rendezvényeire. A KWA Hungária Kft. ismét egy elégedett ügyfelet üdvözölhetett a KWA Anlagenbau családban, a somogysárdi Haladás Rt.-t, mely egyik helyszíne volt a rendezvénysorozatnak.

Szakfolyóirat > 2005/5 > Pr Szárítás tartósítás savak

Miért tartósítsunk szerves savakkal?

A betakarított terményekben a növények természetes biológiai folyamatai nem állnak le azonnal, csak nagymértékben lelassulnak. Ennek során a takarmányozás szempontjából fontos tápanyagok egy része lebomlik. Ez a folyamat a terményt károsító mikroorganizmusok tevékenységétõl függetlenül is bekövetkezik.

Szakfolyóirat > 2005/5 > Pr búza Kukorica termények

Szemes termények feltárása roppantásos technológiával, nagy nedvességtartalom mellett - 2. rész Gyakorlati takarmányozási tapasztalatok

Az elmúlt évben 15 000 tonna kukoricát tartósítottunk szerves savas kezeléssel több, mint 20 gazdaságban. A roppantásos technológiát választó üzemek döntõ többségében megmintáztuk az erjesztett takarmányokat és elvégeztettük azok teljes beltartalmi analízisét.