MENÜ

TECHNIKA+TECHNOLÓGIA = GÜTTLER

Oldalszám: 33
2014.06.10.

A Güttler-hengerek rögtörõ, illetve tömörítõ hatása kiválóan alkalmazható egész évben a szántáselmunkálásban, valamint a tarlóhántás lezárásában és a vetõágy készítésében.

A STANDARD Güttler-hengerek közepesen kötött talajon alkalmazhatók a leghatékonyabban. A hengerek prizmacsúcsai mint a gereblye fogai hatolnak a talajba, négyzetméterenként 305 ponton, a felszínen apró rögöket hagyva, ezáltal segítve a szélerózió és cserepesedés káros hatásainak csökkentését. A 3 cm mély aprómorzsás réteg adja a takarást a magvaknak a mélyen tömörített alsó réteg fölött. A STANDARD Güttler-hengerek egyedülálló tulajdonsága az öntisztítás, melyet a csillagok egymás közötti excentrikus elmozdulása adja.A DUPLEX Güttler-hengereket kemény, kötött talajokra ajánljuk, mivel ezek univerzális eszközök ilyen körülmények között is. A két egymás mögött lévõ tengelyen, egymástól eltoltan elhelyezett és egymás közé forduló csillagok kiváló öntisztító hatással dolgoznak. Szántáselmunkálásban, frontra helyezve, „aktív orrsúly”-ként csökkenti az energiaköltségeket, és mivel az erõgép már elõtömörített talajon halad, kisebb a keréknyom mélysége is. A nehéz talajon a DUPLEX Güttler-hengerrel egy menetben alkalmazott rugóskapa elõtét kiemelkedõ munkát végez, mivel elõször annak robosztus kapái a nagyobb rögöket széttörik, a durva szántást egyengetik. A DUPLEX hengerek önállóan alkalmasak õszi vetések tavaszi hengerezésére, vetés elõtti, vagy utáni hengerezésre, de rugóskapa elõtéttel és simítóval magágykészítõ kompaktorként is bevethetõk.

A Güttler-hengerek a költségtakarékos talajmûvelés elismert eszközei, mivel a sokoldalú kapcsolhatóság révén, egymenetes mûvelésben alacsony vonóerõigénnyel használhatók, jó lezáró hatásuk révén pedig hatékony víztakarékos mûvelés valósítható meg.

A prizmacsúcsok mozgása

1. Majdnem merõlegesen merülnek bele fentrõl a talajba.
2. Kb. 1 cm-es, horizontális forgó mozdulatot végeznek.
3. Ezután megközelítõleg függõlegesen emelkednek ki.

Ez a mozgáspálya a prizmacsúcsok formájának ellenére garantálja, hogy azok sem vetõmagot, sem csíranövényt nem emelnek ki a talajból.