MENÜ

Otthon a zöldben

Oldalszám:
2014.06.06.

Akinek családi háza van, pihenõ- vagy hobbikertje, gyeppel borított pályán sportol, szeret kikapcsolódás, rekreációs tevékenység közben a „zöldben lenni”, annak megakad a szeme egy tökéletesen ápolt, egyenletesen nyírt és karbantartott pázsit láttán.Nem tudni miért, de mindenki fontosnak tartja a parkok, üde gyepek létét, s óvását.

A mai kor embere számos civilizációs vívmányt élvez és használ épített környezetében. Napjainkban már „természetesnek tûnõ” építõanyagokat és burkolatokat használunk a lakókörnyezetében és nem is vesszük észre, hogy milyen keveset õriztünk meg eredeti közegünkbõl, az élõvilágból. Csak a beton- és üvegpaloták közt megbúvó kevéske zöld felület melegíti fel az itt elidõzõ embert. Ott érezhetjük igazán jól magunk, ahol meg tudjuk teremteni ezt a kicsiny oázist, mely sokszínû élõ szõnyegével simogat, ha hozzáérünk, illatával felüdít, ha nyírása után szippantunk bele a levegõbe, s mosolyt csal arcunkra, a vidám, rajta hancúrozó gyerekek láttán.

Látta már biztosan, milyen  üde zöld az angolok, hollandok, németek, kertje, milyen pázsit terül el számos francia közterületen, portugál, spanyol labdarúgó stadionban?! Ki ne ábrándozott volna már arról, milyen lenne az Arzenal vagy a PSV Eindhoven, vagy akár a FC Breda focistadionjának gyepszõnyegét érezni talpa alatt. Mi tudjuk, mi a titka a csodás pázsitjuknak! Nálunk jobban kevesen ismerhetik, mert az Advanta volt, aki kicsi mag korától nagy futbalcsatákat elszenvedõ és tûrõ fû növényke létéig mellette állt, s ápolta, ahogy az Ön kertjét is, ami szintén megkaphatja ezt a törõdést tõlünk, a fûspecialistától.

Az Advanta neve világszerte ismert és elismert, mint a fûfélék nemesítésének szakértõje, de úgy is, mint egy korszerû vállalat, mely komoly tapasztalatokkal rendelkezik a szántóföldi kúltúrák vetõmagjainak elõállításának és értékesítésének terén. A vállalat erõssége az innovatív nemesítõ gárda, aki fûfajtáit és gyep vetõmagkeverékeit elõállítja, valamint az, hogy a vevõ igényeinek felmérése után tökéletesen megfelelõ, testre szabott termékeket értékesít a cég. Az Advanta vetõmagjai bármilyen körülmények  és kezelés mellett is kiváló minõségû gyepszõnyeget biztosítanak. Ezek a csúcskategóriás vetõmagok – szakértõ kezekbe kerülve – elsõ osztályú pázsitok és gyepfelületek, sport- és golfpályák, pázsitsávok és füves szegélyek kialakítását teszik lehetõvé.

Az Advanta folyamatosan megújítja kínálatát. Speciális kutatóprogramok keretén belül létrehozott új fajtákat tesztel, olyan új tulajdonságokat helyez a nemesítés elõterébe, melyek növelik a gyepek esztétikai, gazdasági és környezeti értékét. A pázsitfüvek nemesítésében fõ szempontok a gyep ápolási igény csökkentés, a nitrogénfelvétel és -hasznosítás kiegyensúlyozása, a szárazságtûrés és az árnyéktûrés képességek fokozása. Lassan növekedõ típusok kiválasztásával csökken a lekaszált fûtömeg, a filcesedés, a gyep nyírására fordított idõ kevesebb lesz.

Magas genetikapotenciáljuk miatt az Advanta vetõmagjai világszerte majdnem minden fajtalista élén szerepelnek. Tökéletes adaptációt biztosítanak a legkülönfélébb talajtípusok és változó éghajlati adottságok mellett. Magas gyepsûrûségük, jó újranövekedési rátájuk, kiváló taposás- és használatállóságuk, valamint betegség-ellenállóságuk alapján fajtáinkat bizton ajánlhatjuk. Fõ jellemzõjük a megbízhatóság és a széles körû alkalmazhatóság. Az Advanta fûfélék minden egyéni igényt kielégítenek és alkalmasak mindenfajta gyepfelület létesítésére.

Mi, az Advanta Hungary KFT. abban szeretnénk segíteni, hogy Ön, jövendõbeni vásárlónk, olyan élményekkel gazdagodjon, mint kerttulajdonos, vagy akár telepítéssel foglalkozó szakember, miközben a tõlunk vásárolt vetõmagkeveréket elveti, neveli és ápolja, mely gyökeresen megváltoztatja az eddigi tapasztalatai során kialakult képet a gyepek telepítésével kapcsolatban.  Célunk, hogy öröme ne üröm legyen. Ezért vállalatunk végigkíséri Önt a telepítéstõl egészen a gyepszõnyeg-felújításig. Rendelkezésére bocsátunk segítség gyanánt, ha igényli, minden szükséges információt, technológiát, amelyet összegyûjtöttünk sok éves munkánk során.
Kereskedelmi partnereinknél vetõmagkeverékeink elérhetõek bárki számára. Vállalatunk szakemberei pedig azért dolgoznak, segítik munkájában Önt, hogy a gyep kikapcsolódást nyújtson és gyönyörködtesse minden ismerõsét. Kérjük, keressen bennünk, hogy a gyepet ápoló tulajdonos  is elmondhassa;

Igen, ez  „Otthon a zöldben”!