MENÜ

CARGOXBIB, a Michelin pótkocsiabroncsa

Oldalszám: 66
Sztrányai Balázs 2014.06.12.

A folyamatosan fejlõdõ mezõgazdaságban ma már alapvetõ igény a maximális hatékonyság.
Így a gazdák figyelme az alábbi két szempontra irányul:


• egyre nagyobb teljesítményû és sebességû gépek választása;

• egyre nagyobb terheket elbíró vontatmányok használata.

Ilyen környezetben a felhasználók egyre fogékonyabbak a talajkímélést illetõen, azonban ez a fogékonyság csak traktor- és betakarítógép-abroncsok használatakor jellemzõ, a vontatmányoknál eddig nem figyeltek erre a felhasználók. Ez az oka, hogy ezeken a vontatmányokon ma még elsõsorban diagonál abroncsokat, újrafutózott teherabroncsokat, vagy akár repülõgépabroncsokat találunk.

A talajkímélés ma már a vontatmányoknál is fontos kérdéssé vált, amelyhez a következõ igények kapcsolódnak:

• Megnövelt teherviselõ képesség: mivel a munkaeszközök egyre nehezebbek.

• Alacsony guminyomás: kis talajnyomás miatt.

• 65 km/h sebesség: mivel a gazdaságok mérete egyre nagyobb, ahol egyre hosszabb utakat kell megtenni rövid idõ alatt.

Ezeknek az igényeknek felel meg az Michelin nagy teljesítményû radiál pótkocsiabroncsa, a CargoXbib™.

Az abroncs így megállja a helyét bármely összehasonlításban a gördülési ellenállást, a teherviselõ képességet és a talajkímélést illetõen amellett, hogy a nagy teljesítõképességû radiál abroncsok jó tulajdonságaival rendelkezik.

Kismértékû talajtömörítés

A CargoXbib™ nagy terheket képes cipelni a legkisebb nyomáson. A nagy, talajjal érintkezõ felületnek és a lekerekített vállnak köszönhetõen ez az abroncs maximális flotációt tesz lehetõvé, sekély nyomot hagy a talajban és a talajt csak kismértékben károsítja.

Kivételesen alacsony gördülési ellenállás

A kivételesen alacsony gördülési ellenállás nagymértékben csökkenti a szükséges vonóerõigényt a CargoXbib™-bel szerelt pótkocsi vontatásakor (40%-kal kevesebbet egy diagonál abroncshoz képest), ami elsõsorban üzemanyag-fogyasztás csökkenéséhez vezet.

Lenyûgözõ teherviselõ képesség

és nagy haladási sebesség

A radiál megerõsített szerkezet kivételesen nagy teherviselõ képességet ad ennek az abroncsnak, még nagy sebességnél is (65 km/h).

Stabilitás és komfort

A CargoXbib™ speciális futómintázata javítja a pótkocsi stabilitását ürítéskor is. Ez a mintázatkialakítás továbbá segíti a pótkocsi megtámasztását domboldalon, így az a vontató nyomvonalában marad. A radiál technológia és az alacsony guminyomás együttesen eredményezik a lágy és sima gördülést.