MENÜ

Profit minden résztvevõ számára

Oldalszám: 28
2014.05.27.

Sajtótájékoztatóval egybekötött partnertalálkozót szervezett a Hód-Mezõgazda Rt. abból az alkalomból, hogy máris megkezdték jövõ évi kiállításuk szervezési munkáit.

Immáron egy év telt el a cég privatizációja óta, s ahogy Antal Gábor vezérigazgató köszöntõjében elmondta, a társaság tulajdonosi szerkezetének változása, magánkézbe kerülése a napi gazdálkodásban és a mûködésben sem okozott gondot. Tevékenységüket és integrációs szerepüket még jobban kívánják növelni, s úgy akarnak profitot termelni, illetve olyan gazdasági kapcsolatokat kívánnak kialakítani, hogy az minden partner számára hasznos és nyereséges legyen.
A társaság új tulajdonosai hosszú távú befektetésnek tekintették a Hód-Mezõgazda Rt. megvásárlását. Tevékenységük eredményességét természetesen olyan külsõ piaci tényezõk is befolyásolják, amelyekre nincs ráhatásuk, ezért fõ céljaik a versenyképesség és hatékonyság növelése, az elõállított termékek önköltségének csökkentése.
A tavalyi év értékelésének rövid összefoglalójából megtudhatták a jelenlévõk, hogy a növénytermesztés pozitív eredménnyel zárta az esztendõt, köszönhetõen a kedvezõ idõjárásnak. Idén azonban jelentõs bevételkiesést okoz az ágazatnak az, hogy tavasszal mintegy 1330 ha szántóterületüket öntötte el, illetve károsította a belvíz.
Sertéstenyésztési stratégiájuk nyomán nemcsak a termelési szakmai mutatóik javultak, hanem az ágazat eredménytermelõ képessége is .
A szarvasmarha ágazatot és a tejtermelést az országban általános helyzet jellemzi. A tej felvásárlási ára nem fedezi az önköltséget, az ágazat tevékenysége veszteséges. A Hód-Mezõgazda Rt. szakemberei több szakmai programot indítottak el a takarmányozásban és a szaporodásbiológiában, melyek eredményei mintegy 3–4 év múlva mutatkoznak meg. Kiemelt fontosságot tulajdonítanak megkezdett szarvasmarha-embrió programjuknak.
Vetõmag üzemükben folytatják a beruházások további fejlesztését, amely a szakmai munkával párusulva optimizmusra ad okot. 
A tájékoztatót fantasztikus program követte. Lehetõség volt lovaglásra, kocsikázásra de kipróbálhatták a résztvevõk a Manitout, sõt disznóterelésben, illetve libaterelésben is jeleskedhettek. A média képviselõi külön ügyességi versenyen küzdhettek a fõdíjért, egy hannoveri utazásért. Látványos bemutató részese lehetett a nagyérdemû az elmúlt két év Manitou Olimpia gyõzteseinek és a Magyar Köztársaság Off-road quad bajnokainak jóvoltából. A gyerekek a pónilovaglás és quadozás mellett több ügyességi játékban is részt vehettek és a begyûjtött euro bankjegyekkel licitálhattak a különleges játékokra. A nonstop büfé gazdag kínálata pedig gondoskodott az energia-utánpótlásról.