MENÜ

10 éves a Pannonagri Kft. a Stela gabonaszárítók magyarországi vezérképviselete

Oldalszám:
Petróczy László 2014.05.27.

Engedjék meg, hogy röviden bemutassuk társaságunkat. Fõ tevékenységi körünk gabonaszárító, tisztító-és tároló komplexumok kulcsrakész létrehozása. Ezen tevékenységünket a következõ részfeladatok megvalósításával végezzük:

 • Marketing
 • Értékesítési tárgyalások, szerzõdéskötés
 • Mûszaki tervezés
 • Komplett dokumentációk elkészítése építési engedély beszerzéséhez és kivitelezéshez
 •  A gabonaszárító telepek megvalósításához szükséges import részegységek beszerzése, amelyek a következõk:
 • STELA gabonaszárítók,   Németországból
 • MAROT tisztítók, Franciaor  szágból
 • SKANDIA elevátorok és   láncos szállítók, Svédországból
 • SYMAGA gabonatároló silók,   Spanyolországból
 • Lakatosipari gyártmányok, segédelemek gyártása, amelyek felhasználásával a fent leírt részegységeket egy komplett technológiai géplánccá építjük össze
 • Kulcsrakész építés és technológia szerelés
 • Elektromos rendszer tervezése, gyártása és szerelése
 • Üzembe helyezés, helyszíni oktatás
 • Értékesítés utáni szerviz, üzemeltetési tanácsadás
 • Évenként továbbképzõ programok szervezése a gabonaszárítókat üzemeltetõ személyzet részére, amely segíti az érdeklõdõk szakmai fejlõdését.
 • A gabonaszárító telepek éves felülvizsgálata a szárítási szezon megkezdése elõtt a vevõk megrendelése alapján.

Társaságunk 1995-ben alakult vezetõ szakemberekbõl, akik korábban több évtizedes tapasztalatot szereztek a hazai Bábolna B1-15 típusú szárítók gyártásában, felépítésében és üzemeltetésében. Ezen szárítónak megvoltak a fejlesztési korlátai. A Pannonagri Kft. alapító szakemberei célul tûzték ki, hogy felkutatják a világon fellelhetõ legkorszerûbb gabonaszárítási, tisztítási- és tárolási technológiákat és ezek megvalósításával alapozzák meg a társaság egzisztenciáját.
2004-es évvel bezárólag a társaság több mint 95 korszerû, nagyteljesítményû gabonaszárító telepet hozott létre Magyarországon és Szlovákiában, amelyek a vevõk nagy megelégedésére üzemelnek.
A Pannonagri Kft. által épített legnagyobb gabonaszárító teljesítménye kukoricában 1000 tonna/24 óra, amely Szekszárdon létesült. A társaság több vevõ megrendelésére épített olyan komplex szárító- és tároló rendszereket, amelyek alkalmasak nagyüzemek kiszolgálására. Ma már általánossá vált Magyarországon, hogy egy kukoricában 10% nedvességelvonás mellett 10–20 tonna/óra kapacitású gabonaszárító mellé 4–6 000 tonna kapacitású tároló silótelepet létesítünk, amely alkalmas a termény biztonságos tárolására, minõségének megõrzésére.
Tekintettel arra, hogy azok a gépgyártók, akiknek termékeibõl a Pannonagri Kft. összeépíti gabonaszárító- tároló komplexumait, a fentiekben említett teljesítményeknél jelentõsen nagyobb teljesítményû gépek szállítását is vállalni tudják, a szárító- és tároló kapacitások nagyságának vonatkozásában cégünk szinte minden vevõi igényt ki tud elégíteni.
A szállított gabonaszárító- tároló technológiák vezérgépe a STELA gabonaszárító, amelyet leggyakrabban MAROT tisztítókkal értékesítünk, de készek vagyunk megvizsgálni annak lehetõségét, hogy a vevõ által megkívánt bármilyen egyéb gépet beépítsünk rendszerünkbe.
A SKANDIA elevátorok teljesítménye standard kivitelben 30–200 tonna/óra között változik, de speciális megrendelésre ennél nagyobb teljesítményû gépek szállítása is megoldható.
A MAROT tisztítók teljesítmény választéka 25 t/h-tól 400 t/h-ig terjed. Szinte minden gabonaféle és mag tisztítására, osztályozására alkalmas univerzális gépek.
A SYMAGA tárolósilók magas minõségi követelményeknek felelnek meg, felszerelhetõk teljes átmérõjû szellõzõpadozattal, hõmérsékletfígyelõ-, szellõztetõ- és hûtõrendszerrel, teljes mértékben automatizálhatók.
Az egy komplexumba összeépítésre kerülõ gépek megválasztásánál a korszerûség, gazdaságosság, megbízhatóság és az egyszerû üzemeltetés lehetõsége voltak a legfõbb szempontok. Gondosan ügyeltünk arra, hogy ezeknek a gépeknek az alkalmazásával a vevõ a befektetésre vetített legnagyobb mértékû és leggyorsabb visszatérüléssel számolhasson.
Szakértelmünkkel készséggel állunk az Önök rendelkezésére.