MENÜ

PRONAR – traktor, pótkocsi

Oldalszám: 60
2014.06.18.

Új márka forgalmazását kezdtük el az idei évben. A PRONAR Lengyelország egyik legnagyobb mezõgazdasági gépgyártója, elsõsorban traktorokat, pótkocsikat és felniket gyárt.

A lengyelek, építve a közkedvelt MTZ jól bevált alapjaira, egy olyan EU-konform traktort szereltek össze, amely bármely piacon eladható és minõségében is megállja a helyét a drága és szervizigényes nyugati gépekkel szemben. A PRONAR traktoroknál meghagyták a jól bevált motort, sebességváltómûvet, hátsó differenciálmûvet, és a „carraro” alapján gyártott elsõ hidat. Elsõ szembetûnõ változtatás a formás, ívelt motorháztetõ és a teljesen új kabin. A karosszériaelemek nyugati traktor formáját keltik. Feltûnõ a kabin modern vonalvezetése és keskeny oszlopokból készített vázszerkezete, amely közel 300°-os kilátást biztosít a traktorból. A legnagyobb mértékû módosítás az elektromos és a hidraulikarendszeren történt. A hidraulikát teljesen átalakították, új szivattyúval, vezérlõegységgel és hidraulikus elemekkel. Az elektromos rendszert teljesen átalakítva a keleti alkatrészeket lengyel, ill. nyugatiakra cserélték fel.


Külön figyelmet érdemel, hogy a traktorhoz gyári opcióként rendelhetõ elsõ hidraulika és TLT-kihajtás, valamint klíma is. Az erõgépek 30–130 LE-ig kerülnek forgalomba és az összes EU-s pályázatba beépíthetõk.
Szintén a PRONAR terméke a masszív felépítésû pótkocsicsalád. Európa egyik vezetõ gyártója ebben a termékkörben.


Idomos, vastag oldalfalai biztos tartást, biztonságos védelmet nyújtanak a szállítandó termékeknek. Magasítóval szerelhetõ, így maximálisan kihasználható az így kapott nagyobb tér.


Három oldalra billenthetõ, stabil, robosztus billentõrendszerrel rendelkezik.
Az oldalfalak igény szerint alulról, illeltve felülrõl nyithatóak.
A hátsó oldali falra beszerelt gabonakieresztõ ablak a szemes termények egyenletes kiengedését teszi lehetõvé.
Erõs alváza nem hagyja cserben, ha rosszabb minõségû utakon kell zötykölõdnie.
Nagy teherbírású tengelyei kiválóan birkóznak meg a nagy megterheléssel.
A PRONAR pótkocsi egytengelyes (2–5 t), kéttengelyes (4–10 t) és tandem változatban (8–14 t) kapható, de ha állatokat kell szállítania, ahhoz is tudunk megfelelõ pótkocsival szolgálni.

Ha további felvilágosítást szeretne, akkor szeretettel várjuk a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokon szeptember 8–11. között, az A-104-es standunknál, vagy hívja telephelyeinket.