MENÜ

Újabb taggal bõvült az Axiál család

Oldalszám: 29
P. J. 2014.06.20.

2004. június 16-a. Újabb fontos dátum ez a bajai székhelyû Axiál Kft. történetében, hiszen ezen a napon írta alá Budapesten az együttmûködési szerzõdést Mr. M. S. Yahng, a Hyundai cég európai igazgatója, és Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. tulajdonosa a sajtó képviselõi elõtt. A megállapodás értelmében az Axiál e naptól kezdõdõen a Hyundai építõipari gépeinek magyarországi forgalmazója.

A sajtó-tájékoztatón elhangzott, hogy a dél-koreai cégrõl jó tudni, hogy az 1946-os alapítása óta a világ egyik jelentõs vállatává nõtte ki magát, hiszen a sokak által ismert személyautók elõállításán kívül gyártanak hajókat, korszerû ipari technológiákat  (pl. vegyi üzemk, olajfinomítók, olajfúrótornyok), motorokat (az õ fejlesztésük a világ legnagyobb motorja: 93 360 LE), építõipari gépeket.

Építõipari gépeket jelenleg 71 országban 401 értékesítõn keresztül forgalmaz-nak. Európában a központ Belgiumban található, a 2003-as árbevétel 91 millió euro volt.

 

Harsányi Zsolt elmondta, hogy az Axiál Kft. olyan Hyundai lánctalpas és gumikerekes kotrógépeket (forgórakodó-      kat) homlokrakodó-kat, mini kotrókat, kompakt rakodókat és targoncákat forgalmaz, melyeket a kiemelkedõ minõség, egyedülálló gyorsaság, megbízhatóság és közepes szintû ár jellemez.

Nagyon fontos, hogy ezekre a gépekre 2 év jótállást biztosítanak. Az Axiál biztosítja a gépek szervizhátterét is. Érdemes tudni, hogy az alkatrész- utánpótlás maximálisan megoldott, hiszen a geeli központban 95%-os az alkatrészek rendelkezésre állása, tehát a szükségleteket nagyon gyorsan ki tudják elégíteni.

Újságírói kérdésre válaszolva Harsányi Zsolt elmondta, hogy kínálatukban szerepelnek olyan gépek, elsõsorban a gumikerekes kotrógépek, és a kompakt rakodók között, melyek a mezõgazdasági géppiacon is komoly érdeklõdésre tarthatnak számot.

Mr. M. S. Yahng elmondta, meggyõzõdése szerint most nem csak egy szerzõdést írt alá, hanem házasságot kötött a Hyundai és az Axiál, mely reményeik szerint termékeny, mindkét fél számára gyümölcsözõ együttmûködést fog jelenteni.

Ehhez kívánunk szerkesztõségünk nevében is sok sikert!