MENÜ

Takarmányozás

Szakfolyóirat > 2004/5 > Takarmányozás takarmányok aminosavak takarmányfehérjék

A takarmányok ileálisan emészthetõ aminosav-tartalmának és energiatartalmának hatása a sertéshús minõségére

Az utóbbi években egyre több szó esik a humán táplálkozási elvárásoknak jobban megfelelõ sertéshúsról. Így elõtérbe került a soványabb hús, mely táplálkozásfiziológiai szempontból kedvezõbbnek ítélhetõ meg, mint a nagy zsírtartalmú. Szükséges azonban azt is megjegyezni, hogy a húsipar vagy az étkezési tradíciók miatt a fogyasztói igény nem minden esetben esik egybe a táplálkozásfiziológiai kívánalmakkal.

Szakfolyóirat > 2004/5 > Takarmányozás GMO élelmiszerbiztonság sertések

Élelmiszerbiztonság és a sertések takarmányozása

A fenti cím alapján úgy tûnik, mintha valami teljesen új dologról kellene beszélnünk. Pedig nincs másról szó, mint hogy bizonyos fogalmakat másként fejezünk ki. Természetes ugyanis, hogy mindent, ami a sertéshús elõállításában történik, tulajdonképpen a nagybetûs MINÕSÉG (és az azt közvetítõ ugyancsak nagybetûs PIAC) követelményei határoznak meg.