MENÜ

Befejezõdött az idei Tour de Limagrain

Oldalszám: 7
2014.06.17.

A Limagrain Magyarország Kft. idén is megrendezte immár hagyományos, „Tour de Limagrain” címû országos rendezvénysorozatát, az ország négy különbözõ régiójában.

A dél-dunántúli Kocsolától, a dél-alföldi Muronyon majd Gyõrön át egészen Rakamazig a közel 400 résztvevõ – dr. Oross Dénes kereskedelmi igazgató összefoglalóján keresztül – részletesebben is megismerkedhetett a cég múltjával, jelenével és jövõjével, az eddig elért sikerekkel és eredményekkel.

Kukoricahibridek óriási választéka

A Tour de Limagrain mind a 4 helyszínén bemutatták a Limagrain teljes kukoricaportfolióját. A cég büszke rá, hogy szemeskukoricából a FAO 280-tól egészen a FAO 530-ig terjed kínálata. Partnerei minden éréscsoportban megtalálják a termõterületük szempontjából legmegfelelõbb prémium kukoricákat (LG 23.05, LG 33.62, LG 34.09, LG 24.81,
LG 25.33) vagy akár a közkedvelt kategóriába tartozó hibrideket. A silóválaszték is kiteljesedett, hiszen három éréscsoportban (FAO 350-580) kínálnak nagy mennyiségû, nagy energiatartalmú és kiváló minõségû szilázsalapanyag elõállítására alkalmas silóhibrideket. Külön kategória a waxy kukorica, melyet különleges keményítõtartalma igen széles körû ipari felhasználásra tesz alkalmassá, a takarmányozástól egészen a papírgyártásig.

Új világ a napraforgótáblában

A rendezvényeken a kukorica mellett természetesen helyet kapott a Limagrain másik fontos növénye, a napraforgó is. A kiváló kaszatterméssel, egyedülálló olajtartalommal és olajterméssel rendelkezõ Diabolo PR ismertetése mellett bemutatták a RIMISOLT, amely az elsõ imidazolinon ellenálló napraforgóhibrid Magyarországon, s amely 2005-ben kerül forgalomba. A napraforgó-állomány korszerû, a BASF-fel való együttmûködés eredményeképpen kifejlesztett Clearfield technológiával történõ kezelésérõl Pálfay Gábor, a BASF Hungária Kft. fejlesztési vezetõje és dr. Kovács Imre herbicid fejlesztõ tartott elõadást, melyet a termelõk nagy érdeklõdéssel fogadtak.

A Limagrain jó házigazda

A fontos és értékes szakmai információk után a házigazdák finom ebéddel vendégelték meg a hallgatóságot, majd színvonalas mûsor, és fergeteges játékok következtek. A versenyeken nyert LimaGoldokkal a vendégek az árveréseken értékes nyereményekre és a fõdíjra, kerékpárra is licitálhattak.
A „Tour de Limagrain” rendezvénysorozat tökéletesen rávilágított a Limagrain Magyarország Kft. egész mûködését átható törekvésre; a cég napról napra több és több figyelmet fordít partnereire. Vetõmagjaik kiváló minõségén túl talán ez a gondolkodásmód segíti leginkább a Limagraint a vállalati szlogenben is megfogalmazott cél megvalósításában: Magról magra magasabbra!