MENÜ

Már elmúltunk tíz évesek- Advanta Hungary

Oldalszám: 58
2014.06.26.

Az idei 2004. évben, EU tagságunk elsõ évében, mi olyan fajtákat és azok vetõmagjait kínáljuk Önöknek, mint eddig. Ahogyan azt az elmúlt tíz évben tettük, évente újabbakat, és újabbakat, évente jobbakat és még jobbakat, folyamatosan bõvítve vetõmag választékunkat. Vetõmagjaink hordozzák magukban a legújabb kutatási és fejlesztési eredményeket, folyamatosan munkálkodunk a különféle termesztési körülményeknek és idõjárási változásoknak megfelelõ növényfajtákon, a maximális termés és minõség érdekében.

A kukorica fajtaajánlatunkban szereplõ hibridek a különbözõ termesztési viszonyok között a legkeresettebb érésidõt átfogva kielégítik a legkülönbözõbb termelõi igényeket is. A VIRTUOSE (FAO 320) egy igazi unikum a hazai kínálatokban. A sokoldalúságát színesíti a minõségi szilázs alapanyagként és a humán célú felhasználhatósága. A legújabb PICNIC (FAO 300) az éréscsoportjának egyik meghatározó és kedvelt hibridje lehet. A korai nagy termés biztonsága fogja megalapozni népszerûségét, hiszen az elmúlt évben már bizonyította éréscsoportjában a kiváló stressztûrését és kiemelkedõ termõképességét. Koraisága révén jól szolgálja a szakmailag indokolt vetésváltást, utána az õszi kalászosok még idõben elvethetõk. A korai éréscsoport második felének képviselõje a közkedvelt HYPNOS (FAO 380), amely nevét rendkívül mutatós külleme miatt, mint igazi szemes típus kapta. Ez a hibrid intenzív termesztési körülmények között az éréscsoportja végére jellemzõ termõképességet egyesíti az alacsony betakarításkori szemnedvességgel. A HORUS (FAO 450) az elsõként minõsített kukorica hibridünk, az elmúlt években az egyik legkeresettebb középérésû Advanta hibriddé vált. Az ország legkülönbözõbb termõhelyein is sikeresen termeszthetõ. A nagy csövein található kis ezermag tömegû szemek tökéletesen borítják a csutkát, ezért mindig nagyobb termést mérünk, mint amit termésbecsléskor mutat. Szárszilárdsága kiváló. A HORUS és a HYPNOS imidazolinon ellenálló változatban is kapható. A SHIVA (FAO 480) hibrid tökéletesen egyesíti a Termelõk legfontosabb igényeit, a magas termõképességet, a gyors vízleadást, és a termésstabilitást a legkülönbözõbb évjáratokban. Alkalmazkodóképessége a VIRTUOSE-hoz hasonló, csak lényegesen magasabb termésszinten tudja ezt teljesíteni. A legkülönbözõbb termesztési körülmények között is sikeresen termeszthetõ. Szárszilárdsága kiváló, jól bírja a „lábon szárítást”. Kettõs hasznosításra is alkalmas. A CHARRON (FAO 480) a legmagasabb termõképességû kukorica hibridünk, amely elsõsorban a Dél-Dunántúlon bizonyította már, hogy az intenzív termesztési körülmények között szinte verhetetlen. A magasabb tápanyagszintet kimagasló termésnövekedéssel hálálja meg. Rendkívül vastag, kompakt, azonos magasságban ülõ csöveket fejleszt, szárszilárdsága kiváló.

A növénytermesztõknek a megbízható fajta (hibrid), és a fajtát megtestesítõ jõ minõségû vetõmag, alapozza meg azt a jövedelmet, amelyet befektetéseik és kockázatvállalásaik mellett elvárhatnak. Az Önök eredményes gazdálkodásához, mi az Advanta munkatársai a legkorszerûbb fajtáinkat (hibridjeinket) és azok vetõmagjait ajánljuk.

ADVANTA az értékteremtés hagyománya