MENÜ

BUNGE cégbemutató

Oldalszám: 84
2014.06.26.

A Bunge Rt. (korábban Cereol Rt.) anyacége a Bunge Limited, a világ egyik legnagyobb olajosmag-feldolgozó vállalata, mely Európa mellett aktív az USA-ban, Kanadában, Dél-Amerikában és Ázsiában is.

A Bunge Limited tevékenysége az ömlesztett mezõgazdasági termékekkel való kereskedelmen túl kiterjed a szója és olajmagok feldolgozására, valamint a belõlük elõállított késztermékek értékesítésére is. Ilyen termékek a különbözõ kiszerelésû étkezési olajok, a növényi fehérje tartalmú takarmányok, valamint a humán célú felhasználásra szánt fehérje és lecitin termékek.A Bunge üzleti pozíciójának fõ erõsségei:

  • integrált üzletágak
  • földrajzi diverzifikáció
  • erõs, jól ismert márkák
  • magas szintû mûszaki szakértelem és feldolgozási technológia
  • aktív jelenlét mind a fejlõdõ, mind a fejlett piacokon


A Bunge Rt. elõdje, a Cereol Rt. 1992-ben, az állami tulajdonú Növényolajipari és Mosószergyártó Vállalat magfeldolgozással, étolaj-finomítással és -palackozással foglalkozó üzletágát megvásárolva jött létre.Feldolgozó tevékenységének központja a Martfûi Növényolajgyár. Itt folyik a hazai napraforgó és repcemag feldolgozásából származó nyers növényi olajok és takarmányozási célú olajmag-darák elõállítása, valamint az itthon és külföldön egyaránt jól ismert Vénusz és Floriol márkájú kiszerelt étolajtermékek gyártása.A Bunge Rt. feldolgozó kapacitásai lehetõvé teszik a magyarországi fogyasztói igények teljes kielégítését. A termékek folyamatosan kiváló minõségének biztosítása érdekében a társaság az ISO 9001:2000 szabvány szerint tanúsított minõségirányítási rendszert alkalmazza tevékenységében.A környezet védelme érdekében vállalt elkötelezettséget mutatja, hogy a Bunge Rt. 2003-ban sikerrel tanúsíttatta az ISO 14001: 1996 Környezetirányítási Rendszerét.A Bunge Rt. egyik legfontosabb célja a magyar fogyasztói igények maradéktalan kielégítése, illetve azok folyamatos változásainak követése. Ezen feladat mellett, illetve annak részeként kiemelt hangsúlyt fektet a teljes partnerkör és a magyar társadalom vele szemben támasztott elvárásainak való megfelelésre.