MENÜ

AGRO+MASHEXPO - A jó gazda választása

Oldalszám: 34
2014.06.26.

A mezõgép ipar hazai legrangosabb seregszemléje, a 23. AGRO+MASHEXPO február 18. és 21. között várja a látogatókat a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A rendezvény a kiállítók és a látogatók szempontjából egyaránt kiemelt figyelmet érdemel, hiszen az EU csatlakozás elõtt ez az utolsó olyan alkalom, amely az uniós elõírások, a várható, mezõgazdaságot érintõ változások átfogó megismerését teszi lehetõvé.

A Hungexpo Rt. évadnyitó kiállítása - az európai gyakorlatnak megfelelõen - immár harmadszor fogadja a látogatókat teljes egészében fedett területen, az „A”, „D” és „F” pavilonokban.Az idei kiemelt termékcsoport a „Dísz- és konyhakertek, valamint parkok létesítésének, berendezésének és gondozásának eszközei, felszerelései”. Az ebben a témában kiállító cégek bemutatkozásának külön pavilon („F”) nyújt méltó keretet.A kiállítás ideje alatt tartalmas szakmai program biztosítja a mezõgazdaság aktuális kérdéseinek megvitatását:- Február 19-én bajor-magyar szakmai konferencia a költségtakarékos géphasználati formákról.- Február 20-án „AGRÁRHÍD” szakmai fórum, témája: Milyen helyzetben csatlakozik a magyar mezõgazdaság az Európai Unióhoz?- A kiállítás alatt folyamatosan egész napos fórumok kerülnek megrendezésre az FVM, az FVM MGI, a MEGOSZ, MEGFOSZ és a Vetõmag Szövetség és Terméktanács szervezésében az „F” pavilonban felállított színpadon. Az itt elhangzó témák: a különbözõ termékcsoportok támogatása, SAPARD, nemzeti birtokpolitika, állategészségügy, növényvédelem, engedélyezés, regisztráció és értékesítés.

A hagyományoknak megfelelõen a termékverseny három kategóriában kerül meghirdetésre (mezõgépek, állattartási technológiák és vetõmagvak) az AGRO+MASHEXPO Nagydíjának elnyeréséért. E mellett a Hungexpo Rt és a MEGOSZ közös Különdíja is odaítélésre kerül, amelyet a legjobb hazai termék, illetve technológia kifejlesztõje vehet majd át.A Nagydíjjal és Különdíjjal kitüntetett termékek, valamint a permetezõgépek EU követelményeknek megfelelõ felülvizsgálatát szemléltetõ szakmai bemutató a „D” pavilonban lesz látható.