MENÜ

Pr

Szakfolyóirat > 2003/9 > Pr táp hízlalás Bárány

Bárányhizlalás bábolnai LAMBEX táppal!

A bárányok takarmányozására fokozott figyelmet kell fordítanunk, hiszen a bárányhizlalás sikeressége a juhászatok gazdaságosságát alapvetõen meghatározza. A bábolnai Lambex termékcsalád granulált báránytakarmányainak energia-, fehérje-, aminosav-, ásványianyag- és vitamintartalma a bárányok táplálóanyag igényéhez maximálisan igazodik. A nátrium, kalcium és a foszfor tartalom a tág kalcium-foszfor aránnyal biztosítja a folyamatos gyarapodást és segít a húgykövesség megelõzésében. A termékcsalád íz- és aromaanyagokat tartalmaz, amely kedvezõ hatású a bárányok takarmányfelvételére.

Szakfolyóirat > 2003/9 > Pr Farmer Expo Bobcat gépek

BOBCAT

A Bobcat gépek magyarországi jelenléte közel 13 évre tekint vissza, ekkor kezdte meg piaci sikertörténetét. Már az elsõ évben 4 %-ról 74%-ra nõtt piaci részesedése egy olyan kis csapat munkája által, akik õszinte elkötelezettséggel és hittel bírnak a Bobcat gyártmányok iránt.

Szakfolyóirat > 2003/9 > Pr Agip Sigma motorolaj

Korszerû AGIP kenõanyagok a modern mezõgazdasági gépeknek

Az Agip kenõanyagai már több évtizede elismertek Magyarországon. Az Agip termékek már a kezdetektõl fogva egyaránt kiszolgálták a legkorszerûbb, csúcsminõséget kívánó és a korosabb géppark igényeit is. Ez a hosszantartó törekvés oda vezetett, hogy ma az Agip a magyarországi kenõanyag piac második legnagyobb forgalmú márkája. A haszongépjármû motorolajok vonatkozásában az Agip SIGMA termékcsalád vált meghatározóvá, amely az igényeket minden tekintetben lefedi és egyaránt kedvezõ áron kínálja a csúcsszínvonalú és hagyományos termékeket is.

Szakfolyóirat > 2003/9 > Pr talaj tárcsák talajművelő

Kultivátorelemes talajmûvelõ eszközök jelentõsége szélsõséges talajállapotok esetén

Talán felesleges hangsúlyozni, hogy az elmúlt évek csapadékhiányos idõjárása mennyire kimerítette a talajok vízkészletét. A talaj felsõ rétegének kiszáradása rendkívüli mértékben rontja a mûvelés munkafolyamatainak minõségét. Szélsõséges esetekben a beavatkozások drasztikusan rombolják talajaink amúgy sem kitûnõ szerkezetét. A talajok víztartalmának csökkenése jelentõsen megnöveli a nem megfelelõ eszközök megválasztása esetén tapasztalható porosító hatást.

Szakfolyóirat > 2003/9 > Pr Takarmány gyártás termék

Megkérdeztük a Szolnoki Mezõgép Rt. új vezérigazgatóját, SÁGI Sándort a cég jelenérõl és kilátásairól.

-Sajnos a cég jelentõs veszteségeket halmozott fel az 1990-es években, és 2001 második felére pénzügyi okok miatt nem tudta a termelést finanszírozni, illetve a beszállítóit határidõre fizetni, ezért kényszerült csõdeljárás indítására. A csõdeljárás rekord idõ alatt, 2002 februárjában jogerõs végzéssel zárult, a tulajdonosok 1 millió USD tõkeemeléssel és garanciavállalással segítettek a talpra állításban, és az elmúlt év elsõ felében szállítóinkat a csõdmegállapodásban foglaltak szerint kifizettük. Köszönjük a vevõink és a beszállítóink, hitelezõink megértését.

Szakfolyóirat > 2003/9 > Pr Kukorica Termény Szárítás

Terményszárítás természetes levegővel

A kukorica természetes szárítása A természetes légszárítás egy energiatakarékos szárítási módszer, amely különösen jól illeszthető a hazai időjárási viszonyokhoz. A jó minőségű szárított termék, amelyben nincs a magas hőmérséklettel járó maghéj feszültség-repedés illetve hő okozta károsodás, egy vonzó megoldás. Azonban jó üzemszervezési gyakorlatokat kell követni ahhoz, hogy kielégítő szárítási eredményeket érjünk el.

Szakfolyóirat > 2003/9 > Pr Tojás Takarmány csirke

Tojástermelés az AGROKOMPLEX C.S. Rt. takarmányaival

A tojó típusú tyúkok nemesítése során az elmúlt időszakban a szelekció elsősorban a tojástermelés, az egyedi tojástömeg és a héjszilárdság javítására irányult. Mindebbõl következik, hogy jelentõsen megnõtt az egy tojótyúk által megtermelt összes tojás mennyisége, miközben látványosan javult a takarmányértékesítés is. Ezen megnövekedett igények kielégítésére fejlesztette ki az AGROKOMPLEX C.S. Rt. az Aranytojás tojó takarmányozási programját, melynek célja az egyes korcsoportok tápláló- és hatóanyag-szükségleteinek maradéktalan kielégítése volt.