MENÜ

Permetezéstechnika felsõfokon = FARMCENTER KFT.

Oldalszám: 44
2014.10.09.

A gödöllői székhelyű Farmcenter Kft. nevével gyakran találkozhatnak a növénytermesztés permetezéstechnikai munkálatai során, de egyre többször az állattartás, takarmánykezelés, ipari szolgáltatás területén is megjelennek termékeink.

Cégünk alapvetõen az amerikai Spraying Systems Co. TeeJet márkanevû, hazánkban nagy múlttal és hagyományokkal rendelkezõ termékeit kínálja a felhasználóknak, amelyek minõségét a gyártó ISO 9001 minõségtanúsítása szavatolja.Széles fúvóka választékunk igazodik minden típusú növényvédelmi, növényápolási munkákhoz, a gyomirtástól, a rovarölõ-, gombaölõ szerek kijuttatásán át, a különbözõ sávos, illetve célzott kezelésekhez, a mûtrágyázáshoz, levélalá permetezéshez, párásításhoz. Anyagukat tekintve készülhetnek rézbõl, felkeményített mûanyagból, rozsdamentes, illetve edzett nemesacélból, mûanyagba foglalt nemesacél, vagy kerámia betéttel.A környezetvédelmi és növényvédelmi elõírásokhoz igazodóan a fúvóka gyártók olyan fúvókák kialakítására törekszenek, amelyek felhasználása során elsodródás mentes kijuttatástechnika jön létre, így környezetünk és a szomszédos gazdálkodók tábláinak védelme valósulhat meg. A TeeJet éppen ezért kifejlesztette elõször a DG típusjelû, illetve újabban az AI típusjelû fúvókáját. Az AI típusú fúvókával még 8 m/sec szélsebességnél is elvégezhetjük a kora tavaszi gyomirtási munkálatainkat, így az idõben történõ kezelés hatékonysága és minõsége javul.Fel szeretnénk hívni a növényvédelmi munkákat végzõ gazdálkodók, szolgáltató szakemberek figyelmét, hogy a kopott fúvókákkal való permetezés gazdaságtalan és környezetszennyezõ. Idénykezdet elõtt célszerû az alkalmazott fúvókákat bemérni és a névleges teljesítménytõl történõ 5 %-nál nagyobb eltérés esetén cserélni kell õket. Az ilyen beruházás, amely a kijuttatott növényvédõszer árának mintegy 0,5-1,5 %-a lehet, nagyon rövid idõn belül megtérül, hiszen esetenként 10 %-os vegyszermegtakarítás is elérhetõ. A TeeJet által gyártott nyomásszabályzók, automatikák, vonalszûrõk, szórópisztolyok, szórófejek, fúvókák stb. nagy biztonságot adnak a permetezési munkálatok során arra vonatkozóan, hogy a kijuttatott növényvédõszer a kívánt mértékben, a kívánt helyre kerülhessen.A TeeJet termékeken kívül az alábbi képviselt cégek gyártmányait is képviseljük:

 • SALVARANI habjelzõk, habkoncentrátumok, manométerek elektronikák, kiegészítõk, SHURflo-szivattyúk 12 V-os kivitelben, DAVIS meteorológiai állomás
 • TEEJET TECHNOLOGIES, LH-AGRO permetezésellenõrzõ-, szabályozó automatikák, érzékelõk mûholdas és PC-csatlakozással
 • CARPI szivattyúk, kézi-, háti- és motoros permetezõk, szivattyúk és alkatrészek
 • METALTECNICA nagynyomású réz membránzáras szórófejtestek, szóró-pisztolyok, csatlakozók
 • GEOLINE, MONDIAL, ARAG tartályszûrõk, keverõk, 2-, 3-utas golyós csapok, vonalszûrõk széles választékkal, csatlakozók
 • MERLETT, ALFAGOMMA és PETZETAKIS vegyszerálló szívó- és nyomótömlõk alacsony- és magas nyomásra
 • PESSL bemérõ mûszerek a növényvédelmi technikák felülvizsgálatához
 • NIKLAS adag- és folyamatos csávázgépek
További termékeinket ajánljuk, amelyek még a termékpalettán megtalálhatók:

 • KERTITOX permetezõgépek és alkatrészeik
 • DRAGONE és MITTERER szõlõ- és gyümölcsfa permetezõk, mulcsozó gépek
 • ROTOWIPER gyomirtó kenõgépek
 • FOX MOTORI elektromos akkumulátoros permetezõk
 • KETT szemnedvesség mérõk
 • KASCO vegyvédelmi sisakok
 • ANNOVI REVERBERI, COMET, RAU, RHP, AGROMECHANIKA, TIFONE TEA, BERTOLINI, MSF, KERTITOX, stb. szivattyúk alkatrészei
Cégünk szerzõdésben áll egy futárszolgálattal, mellyel kedvezõ díj mellett ügyfeleink részére - telefon, fax, vagy E-mail megrendelés után - másnapra, akár utánvételes formában eljuttatja az alkatrészeket.Évente 4-5 kiállításon veszünk részt (Agromasexpo Budapest, Jánoshalmi Farmergazdaságok Gépei, Mezõhegyesei Növénytermesztési Napok, Farmerexpo, Bábolnai Gazdanapok), valamint szakmai fórumokon, továbbképzéseken képviseltetjük cégünket annak érdekében, hogy a fent említett termékek sajátosságait, elõnyeit, gazdaságosságát személyes találkozásokkal átadhassuk a növénytermesztõknek, növényvédõ szakembereknek és kérdéseikre remélhetõleg kielégítõ válaszokat adhatunk.