MENÜ

Bemutatkozik az ETHOFER KFT

Oldalszám: 52
2014.09.30.

ÚT A KEZDETEKTŐL

Az ETHOFER KFT. 1994-ben alakult. A kft fő tevékenységi körét a mezőgazdasági termelés, illetve a mezőgazdasági termények, illetve inputok nagykereskedelme tette ki.

A mezőgazdasági termelés 1300 hektáron folyik, gabona alapú vetésforgóval. A fő termesztett növény az őszi búza, illetve a tavaszi árpa. Emellett jelentős még a cukorrépa, és az olajtök termelése.

A kereskedelmi tevékenység eleinte a külföldi piacok felé irányult, ezen belül is főleg a Ausztria, Németország, Olaszország említhető meg mint főbb célországok. Késõbb Szlovénia, és Szlovákia felé is tettek lépéseket. A 90-es évek elején a legfőbb árucikknek a szálas takarmányok számítottak. Az Ethofer kft elsők között honosított meg Magyarországon egy olyan technológiát, amely segítségével az Európai Unióban is versenyképes szálas takarmányt tudott előállítani. Az új technológia sikerét jól mutatja, hogy míg az első évben 1000 tonna szalmát és szénát exportált a cég, addig a rákövetkező két évben ez a szám meghaladta a 11000 tonnát, amivel a cég a térség legnagyobb szálastakarmány-exportőrévé vált.

Az Ethofer kft 1994-től különböző aprómag féleségeket is exportál a fenti országokba. A felhasználás részben ipari, részben vetőmag célra történik. Ezen belül jelentős a mustármag, olajretek, kömény, olajtök, lucernamag exportja.

Ahogy az Európai Unió szankciói egyre kevésbé sújtották a magyar gabonaféleségeket, egyre inkább megnyílt a lehetõség ezen termékek exportjára is. Ez mintegy évi 10000-15000 tonna értékesítését jelenti.

JELENBÕL A JÖVÕ FELÉ

Az Ethofer kft telephelye két helyen Peresztegen Fertõszentmiklóson van. A peresztegi telep a falu központjában 1,5 ha alapterületen helyezkedik el, 5000 tonna tárárolókapacitrással, szárító-, tisztítóberendezéssel, megfelelő infrastruktúrával. A fertõszentmiklósi telep 3 hektár ipari területen helyezkedik el közvetlen Magyarország egyik legforgalmasabb fõútja, a 85-ös számú fõút mellett. A telep megközelíthetõsége mind közúton mind vasúton kiváló. A telepen 2500 m2 hasznos síktároló felület van. Ez tárolási lehetőség összesen 4000 tonna termény tárolását teszi lehetõvé. A telepen az anyagmozgatáshoz, illetve kereskedelemhez szükséges minden eszköz a rendelkezésre áll.

A cég a térség egyik mezõgazdasági integrátora. Mind a nagyobb üzemeknek (mezőgazdasági szövetkezetek, gazdasági társaságok), mind a családi típusú gazdaságok a cég vevőkörébe tartoznak. Az Ethofer kft mindkét telephelyén foglalkozik növényvédő szer, műtrágya, vetőmag kereskedelemmel, illetve a megtermelt termények felvásárlásával. A terménytárolás egy nyári és egy õszi csúcsot feltételez, így összesen mintegy 15000 tonna termény saját felvásárlására nyílik lehetőség. Ezen kívül ugyanekkora mennyiségű árút külső idegen raktárakból vásárolunk meg. A termények értékesítése részben a fent említett célországokban, részben belföldön történik.

A mezőgazdasági piacon a cég egyre inkább a vertikális és horizontális integrációra törekszik. A cég alapfilozófiája, hogy hosszútávon a termelés, kereskedelem, értékesítés egy kézben való tartása biztosíthat versenyelõnyt. E cél elérésében partner számunkra a Raiffeisen Agrárház kft. A Raiffeisen Agrárház kft megújult üzletpolitikája, rugalmassága, piaci szerepe cégünknek garanciát jelent egy hosszútávú együttmûködésre.

Reméljük, hogy fenti ismertetõnk megnyerte tetszését és önt is e rohamosan fejlõdõ sikeres cég partnereként üdvözölhetjük.