MENÜ

Pr

Szakfolyóirat > 2003/4 > Pr Bábolna Takarmány Technológia

10 éve bábolnai takarmányt használunk!

Ughy Miklós, pápai brojlertartó és felesége családi keretek között 1976 óra foglalkoznak baromfitartással. Korábban főállás mellett, jelenleg nyugdíjasként végzik a saját családi házuk udvarán. A feleség háztartásbeli, korábban is otthon volt, így főleg reá hárult a munka nagy része. Szívesen foglalkoznak az állatokkal, mindketten ebbe nőttek bele, így ők is önként vállalták az állattartást.

Szakfolyóirat > 2003/4 > Pr Vetés gyom ROUNDUP

A biztonságos ROUNDUP® BIOAKTIV

Kategóriájában a 2002-es esztendő egyik sikerterméke a ROUNDUP BIOAKTIV volt. A termék sikerének a titka a széleskörű felhasználásában és a kedvező tulajdonságaiban rejlik. A szer gyakorlatilag bármely lehetséges szegmensben felhasználható, legyen szó akár szántóföldi vagy lakossági alkalmazásról. Toxikológiai tulajdonságai alapján nemcsak a totális gyomirtószerek között, hanem más növényvédő szereket figyelembe véve is a legkedvezőbbek közé tartozik. A szer a legszigorúbb környezetvédelmi követelményeknek is megfelel.

Szakfolyóirat > 2003/4 > Pr Szárító gépek TERMIK-FARM

A legkorszerûbb TERMIK-FARM SZÁRÍTÓK hazai gyártótól

A TERMIK-FARM gépcsaládot a mezõgazdasági termények szárításához a Mikrotherm kft. tervezõi fejlesztették ki. A társaság szakemberei a témakörben több évtizedes, eredményekkel bizonyított, fejlesztési gyakorlattal rendelkeznek. A forgódobos lucernaszárítók, a Sirokkó típusú szemesterményszárítók és számos általuk tervezett szárítótelep még ma is jól szolgálják a mezõgazdasági üzemeket. Azóta a szárítók fejlesztését leginkább az energia drágulása és a környezetvédelmi elvárások befolyásol-ták. Ott, ahol a fejlesztés, a gyártás és az értékesítés is egy kézben van, leginkább adottak a feltételek arra, hogy a kihívásokra szakszerû, megalapozott és gyors válasz valósuljon meg. Az elmúlt néhány évben kifejlesztett, mára már kiforrott, TERMIK-FARM típusú szárítók elismert gyártási színvonala és technológiai megoldásai tartalmazzák a folyama-tos fejlesztõi munkát, teljesítik a hazai szárítóüzemek gyakorlati elvárásait, és verseny-képesek az európai nagy szárítógyártók legújabb termékeivel is.

Szakfolyóirat > 2003/4 > Pr Aszály Fungicid kezelés

Fungicides kezelések aszályos években

A 2002-es év rendkívül száraz, csapadékszegény volt. Már a téli csapadékhiány is kissé visszavetette az állományokat, és ezt az áprilisi és májusi rendkívül aszályos időszak tovább fokozta. Az ilyen aszályos évjáratokban a kórokozó fertőzés mértéke elmarad a csapadékos évek fertőzöttségétől. A termelők nehéz döntés előtt állnak, ilyen termesztési időjárás mellett a fungicid használatot illetően. Kérdésként merül fel, hogy alacsonyabb kórokozó fertõzöttség mellett megtérül-e a ráfordítás, illetve várható-e nyereség? Programszerűen végrehajtott védekezési kísérletek esetében lehetőség adódik a kérdés tisztázására.

Szakfolyóirat > 2003/4 > Pr Élelmiszer Takarmány INVE

Megbízható takarmány az egészséges élelmiszerért

Az INVE GROUP egy dinamikusan fejlődő multinacionális csoport, tevékenységi köre a mezőgazdasághoz és az aquakultúrához egyaránt kapcsolódik. Premixek, tápszerek, savanyítók, toxinmegkötők, egyéb speciális takarmányok technológiai takarmány-kiegészítők fejlesztésére, termelésére és forgalmazására szakosodott. Több mint 30 céggel rendelkezik, és a világ 70 országában kínál megoldást a takarmányozásban, és az állatnevelésben felmerülõ állategészségügyi kérdésekben. Gyártó és kutató egységei Európában, Ázsiában és Amerikában egyaránt megtalálhatóak. A saját kutatóállomásokon végzett teszteken kívül az INVE szakemberei nagynevű egyetemekkel és intézetekkel összefogva számtalan hosszú távú kísérletekben vesznek részt. Az elmúlt öt évben bekövetkezett ugrásszerű forgalom növekedése révén mára a világ vezető takarmánygyártó cégei közé sorolható.

Szakfolyóirat > 2003/4 > Pr Massey Ferguson Kombájn Cerea

MF 7200 Cerea kombájnsorozat

Több teljesítmény + gazdaságosság = CEREA Amióta a Massey Ferguson az új MF 7200-as sorozatát bemutatta, az eladási sikerek megállíthatatlanok. A konstruktőrök joggal lehetnek büszkék munkájukra, hiszen a legnagyobb teljesítményosztály számára igazi kihívást jelent az MF 7278 CEREA kombájna, ami a korábbi MF 40 RS modellekhez képest 20% többletteljesítményt ér el.

Szakfolyóirat > 2003/4 > Pr burgonya terméktanács

Országos Burgonya Terméktanács

Az Országos Burgonya Terméktanács az egyesülési jogról szóló 1989. évi törvény, valamint a 4814/1992. számú bírósági végzés alapján, mint jogi személyiséggel rendelkezõ társadalmi szervezet alakult meg. Önkéntesen létrehozott, képviseleti joggal rendelkezõ szervezet, céljait alapszabályban fogalmazta meg, s azok megvalósítása érdekében szervezi tevékenységét, biztosítja a demokratikus, önkormányzati elven történõ mûködését, elõsegíti a tagok jogainak és kötelezettségeinek érvényesülését.

Szakfolyóirat > 2003/4 > Pr sertés Takarmány Termelő

Tisztelt Partnerünk!

A korábbi években Milky malactáp-sorunkkal jelentős előrelépést biztosítottunk vásárlóinknak a malacnevelés területén. A sor népszerűsége, a telepeken realizált eredmények bizonyították szakmai elképzeléseink helyességét. A piaci helyzet változásait figyelembe véve, a Provimi kutatási eredményeire és tapasztalataira alapozva most újabb lépésre szántuk el magunkat.

Szakfolyóirat > 2003/4 > Pr gépek szárítók Universal

Új koncepció a gabonaszárítók telepítésében

Kibővített UNIVERSAL gabonaszárító család 2002-ben a Pannonagri KFT. megjelent a magyar piacon a STELA UNIVERSAL 25 típusú, azonnal üzembe állítható gabonaszárító géppel. Az ötlet sikeresnek bizonyult. Nyolc működő üzem tapasztalata alapján a gép megfelel a gazdák igényeinek, elvárásainak, és a piaci versenyben is megállja a helyét mind árával, mind kiválló paramétereivel.

Szakfolyóirat > 2003/4 > Pr

Új termékek a Biomark Agro palettáján

A Biomark Kft Agrokémiai üzletágának növényvédő szer kínálata több újdonsággal bővült 2003-ban. Engedélyt kapott a Nordox 75 WG, egy réz(I)oxid hatóanyagú, vörös színű rézkészítmény. Ez a Norvég gyártmányú szer egy új kategóriát teremtett a rézpiacon, mert a növény felületére kijuttatott készítmény hatóanyaga folyamatos átalakulással biztosítja a hatékony rézion koncentrációt és ennek következtében, a hagyományos kék rezekhez képest hosszabb tartamhatással rendelkezik.