MENÜ

Pr

Szakfolyóirat > 2003/11 > Pr Gép Takarmány állattartás

„Szarvasról indul a riói gép!”

Augusztus közepén ért véget a Bábolna Takarmányipari Kft. országos, „Szárnyaljon Velünk Rióba!” brojler táp akciója. A „repülõ tyúk”-ot nagyon megkedvelték a vállalkozó kedvû játékosok, amit mi sem bizonyít jobban, hogy több mint 1500 állattartó küldött vissza nyereményszelvényt. A Bábolnai Gazdanapokon, közjegyzõ jelenlétében megtartott sorsoláson 20 csábító díj talált gazdára. A fõdíjat, a két személyes riói utat Galó Pál szarvasi állattartó nyerte.

Szakfolyóirat > 2003/11 > Pr traktorok crystal Agroszolért Kft.

Crystal traktorok az Agroszolért Kft. Agrárudvarából

„A Crystal mélyebben szánt….” A Crystal Agropoland a lengyel régió egyik legnagyobb cége, a nehéz traktorok és az alkatrészek gyártása területén. A sokéves hagyomány, tapasztalat és megbízhatóság jellemzi a Crystal traktorok gyártását. Szlovák, lengyel fõdarabok, alkatrészblokkok felhasználásával készülnek a 100-160 LE-s traktorok, míg némettel és lengyellel a 160-260 LE-sök. A legyártott traktorok 40-50%-át Európa országaiba, valamint Ázsiába és Amerikába exportálják.

Szakfolyóirat > 2003/11 > Pr állat tenyésztés csincsilla

Csincsillatenyésztés világszínvonalon

Mióta foglalkoznak csincsillatenyésztéssel és hogyan sikerült kiépíteni a tenyésztési rendszert? -1978 óta foglalkozunk csincsillatenyésztéssel és a csincsillatenyésztõi munka szervezésével. Napjainkban a Wanger Csincsillatenyésztési Rendszer a világ legnagyobb tenyészállat elõállító telepe, 2500 tenyészanyával rendelkezünk. A csincsillatenyésztéshez szükséges valamennyi felszerelés, ketreceket a saját üzemünkben állítunk elõ. A központi telepünkön kapcsolódik mintegy 680 kistermelõ, akiket egy országos hálózaton keresztül látunk el a szükséges anyagokkal, felszerelésekkel. Ugyanezen a hálózaton keresztül egy 10 éves szerzõdés keretében vásároljuk fel a csincsillákat, prémeket. Saját prémkikészítõ üzemünkben készítjük ki és osztályozzuk az árut. A kikészítés és osztályozás színvonalát a legjobbnak tartják a világon, így érthetõ hogy a prémértékesítésben is elsõ helyre kerültünk. Ma már az összes jelentõs prémfelhasználó országban van kereskedelmi képviseletünk és raktárunk.

Szakfolyóirat > 2003/11 > Pr Pöttinger Agroker Kft. Renault

Kecskeméti Agroker KFT.

A Kecskeméti Agroker KFT. Hernek Zoltán ügyvezetõ irányításával gépbemutatót tartott Hirden. A nagy érdeklõdéssel kísért szakmai rendezvényen Renault, Mobili, Väderstad, és Pöttinger gépeket, gépsorokat munkavégzés közben láthatták az érdeklõdõk.

Szakfolyóirat > 2003/11 > Pr STELA Szárító telep

Két Stela szárító egy telephelyen meggyesegyházán !

A Viharsarokban Medgyesegyháza nevét legtöbben a magas színvonalú zöldség- és a dinnye termelésrõl ismerik, pedig ezen az kiváló adottságú környéken a gabonafélék és a vetõmag elõállítását is gondos-, szakértõ gazdák végzik. Közülük az egyiket, aki ráadásul mind a két „üzletágban” érdekelt, Oravecz Tamásnak hívják.

Szakfolyóirat > 2003/11 > Pr Gazdálkodás Fliegl trágya

Költséghatékony talajerõ-gazdálkodás

A Fliegl a szerves trágya kijuttatására többféle gépet is kínál. Az abdai cég révén a nyugaton már bevált rendszerek hazánkban is hozzáférhetõek. A szerves trágya kijuttatására a legújabb megoldás az úgynevezett Fliegl-letolókocsi trágyaszóró adapterrel. Ellentétben a pótkocsikkal, a letolókocsi rakományát újszerû hidraulikus rendszere segítségével üríti. Kiegészítõkkel használható trágyaszóróként, takarmánykiosztó kocsiként, átrakókocsiként is. A letolókocsik több méretben készülnek, így a 100-250 lóerõs erõgép kategóriához teljes a kínálat.

Szakfolyóirat > 2003/11 > Pr Takarmány malac sprinter

Sprinter - az apró malacok megmentõje

Már elléskor megfigyelhetõ, hogy egy almon belül nagy a születési testtömegben a szórás. A kis testtömegû malacok közül a legnagyobb az elhullás (1. ábra), mind agyonnyomás, mind eléhezés miatt. Ezen csak nagyobb odafigyeléssel lehet segíteni. Amelyik malac túléli az elsõ pár napot, azon lehet segíteni takarmányozási eszközökkel.

Szakfolyóirat > 2003/11 > Pr Väderstad gépek cég

Väderstad Nap Gödöllõn

A Väderstad cég hatéves múltra visszatekintõ magyarországi leányvállalata, a Vaderstad Magyarország Kft. Gödöllõn tartotta elsõ partnertalálkozóját, amellyel hagyományt kívánnak teremteni. A rendezvényt több mint 300 partner látogatta meg, s ez a magas szám is pontosan mutatja a cég népszerûségét.