MENÜ

Az új DEKALB<SUP>&reg;</SUP>

Oldalszám: 13
2014.07.14.

A Monsanto Kereskedelmi Kft. 2003. 09. 12-én a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok keretein belül vevõtalálkozót tartott, hogy bemutassa partnereinek a megújult DEKALB®-ot. A rendezvényt Rasmus Juhl ügyvezetõ igazgató nyitotta meg globális áttekintést adva a Monsanto vállalatról. Elmondta, hogy a vállalat legfõbb célkitûzése az, hogy a Monsanto legyen a magyar szántóföldi növénytermesztõk elsõ választása, és ismertette az ennek érdekében tett kötelezettség vállalásokat, illetve néhány új termék példáján keresztül érzékeltette a Monsanto erejét a fejlesztések területén, melyet a célok elérése érdekében tett az idei évben.

A bevezetés után Szanyi István és Bói János területi kereskedelmi vezetõk bemutatták a Monsanto által forgalmazott DEKALB® vetõmag márka 90 éves gazdag történelmét hangsúlyozva a rengeteg fejlesztést, mellyel a DEKALB® nagymértékben hozzájárult a szántóföldi növénytermesztés színvonalának fejlõdéséhez. Az elõadás során kiderült, hogy a világon az elsõ kereskedelmi forgalomba hozott hibrid kukorica vetõmag DEKALB® volt (1934), továbbá megtudhattuk a DEKALB® jelképének, a szárnyas kukoricacsõnek a történetét és a DEKALB® biotechnológiai fejlesztésekben betöltött jelentõsségét is.

Szeidl Balázs vetõmag termékmenedzser ismertette a megújult DEKALB® szerepét és értékeit a vetõmagpiacon, valamint példákat mutatott az új DEKALBo arculatra.

Csengõdi Péter fejlesztési menedzser rövid áttekintést adott a DEKALBo vetõmagokkal kapcsolatos magas színvonalú fejlesztési munkáról, és összefoglalta a DEKALBo kukorica hibridek elmúlt években elért kimagasló kísérleti eredményeit. Megismerhettük a 2004. évi DEKALB® hibrid kukorica vetõmag kínálatot, melyben két szenzációs újdonság, a DKC 5143 és DKC 5211 középérésû hibridek is szerepelnek. Az újdonságok annak a legújabb DEKALB® hibrid kukorica generációnak a tagjai, melynek elsõ képviselõi, a DKC 3511 és a DKC 4626, az idei évben kerültek kereskedelmi forgalomba.

A rendezvény végén Õry Attila kereskedelmi igazgató összegezte a látottakat-hallottakat kiemelve a gazdag történelmi háttérrel rendelkezõ DEKALB® megújulását, mely a hazai szántóföldi növénytermesztõk számára rengetek kézzel fogható elõnyt jelent.

- PR -