MENÜ

Pr

Szakfolyóirat > 2003/10 > Pr Partnertálkozó Nutramix

„Nagy érdeklõdés övezte a bábolnai partnertalálkozókat!”

A Bábolna Takarmányipari Kft. ötödik alkalommal rendezte meg partnertalálkozóit, amelyeket most is - mint az elmúlt két évben - a Bábolnai Gazdanapok keretében a gyönyörû fedett lovardában tartott. A nagyüzemi partnerek szeptember 11-én, a márkaképviselõk pedig szeptember 12-én látogattak el az illusztris helyszínre. A nagy érdeklõdésre jellemzõ volt, hogy 11-én több, mint 550-en, 12-én pedig 200-an vettek részt a rendezvényeken.

Szakfolyóirat > 2003/10 > Pr Nobili gépek SAPARD

A Kecskeméti Agroker Kft. speciális ajánlata a Sapard pályázathoz

A Kecskeméti Agroker K,ft. speciális ajánlata a Sapard pályázatokhoz A 2003 augusztusban és szeptemberben megrendezésre került kiállításokon számos az olvasók számára már talán ismert és új termékünket mutattuk be, melyekrõl az alábbiakban részletesebben is tájékozódhatnak. Az újból meghirdetett Sapard pályázathoz egy speciális 10% önerõs finanszírozási lehetõséget és a lehetõ legjobb mûszaki specifikácíót kínáljuk ügyfeleinknek.

Szakfolyóirat > 2003/10 > Pr Mezőgazdaság Raiffeisen Agrárház Kft Szántóföld

A Raiffeisen Agrárház Kft a mezõgazdaság szolgálatában

A vállalat célja a hazai termelés inputanyagokkal való ellátása, a termelés integrálása, finanszírozása, illetve a gazdálkodók piacra jutásának megszervezése. A Raiffeisen Agrárház hisz abban, hogy Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásával a minõségi termelés és a piaci ismeretek igen nagymértékben felértékelõdtek.

Szakfolyóirat > 2003/10 > Pr hibrid Dekalb Kukorica

Az új DEKALB®

A Monsanto Kereskedelmi Kft. 2003. 09. 12-én a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok keretein belül vevõtalálkozót tartott, hogy bemutassa partnereinek a megújult DEKALB®-ot. A rendezvényt Rasmus Juhl ügyvezetõ igazgató nyitotta meg globális áttekintést adva a Monsanto vállalatról. Elmondta, hogy a vállalat legfõbb célkitûzése az, hogy a Monsanto legyen a magyar szántóföldi növénytermesztõk elsõ választása, és ismertette az ennek érdekében tett kötelezettség vállalásokat, illetve néhány új termék példáján keresztül érzékeltette a Monsanto erejét a fejlesztések területén, melyet a célok elérése érdekében tett az idei évben.

Szakfolyóirat > 2003/10 > Pr Gép vetőmag Petkus

Bemutatkozik a MEPET kft.

A MEPET Kft. 2001. január 1-én kezdte meg tevékenységét. Cégünk szárítók, tisztítók téma-körben tevékenykedik, a terület egészét átfogó palettával. Az általunk forgalmazott gépekkel, berendezések-kel, valamint alkatrészekkel igyek-szünk a legkülönfélébb vevõi igénye-ket is kielégíteni.<

Szakfolyóirat > 2003/10 > Pr Gyümölcs Tápanyag ültetvény

Gyümölcsültetvények telepítéskori tápanyagfeltöltése

Gyümölcsültetvények telepítésekor döntő szempont a beruházás gyors megtérülése. Ennek érdekében még a telepítés előtt célszerű komoly figyelmet fordítani azokra a szakmai alapelvekre - mint termőhely megválasztás, alany-nemes kombináció, fajta, művelési mód, termesztéstechnológia -, melyek a beruházás gyors megtérülését és a hosszú távon is jövedelmező termesztést szolgálják. A technológiai elemek közül különösen nagy jelentőségű a talaj víz - és tápanyag-gazdálkodási tulajdonságainak és a telepítendő növény igényeinek ismerete, melyek figyelembe vételével kell megtervezni és kialakítani a víz- és tápanyagpótlás rendszerét. A fiatal fa begyökeresedése, kezdeti növekedése alapvetően meghatározza a termőrefordulás gyorsaságát, az ültetvény későbbi kondícióját, termőképességét, azaz a beruházás jövedelmezőségét.

Szakfolyóirat > 2003/10 > Pr repce termés Folicur solo

Hogy a repce is bírja...

Az elmúlt télen az elvetett repceterület csaknem fele kipusztult Magyarországon. A repce télállóságának lehetséges javításáról a Bayer CropScience két nagyszabású repcetanácskozást rendezett Egerben illetve Alsópáhokon.

Szakfolyóirat > 2003/10 > Pr Tej Tejtermelés állomány

Májvédelem tejelő állományokban

Az Állattenyésztési Teljesítményvizsgáló Kft. számadása szerint 2002-ben a hazai regisztrált tejtermelõ tehénállomány közel 10 %-a, 22.000 tehén hullott el. Az elhullások 70 %-a a laktáció elsõ hatvan napjában történt, melynek fõ oka, nagy valószínûséggel valamilyen anyagforgalmi betegség megjelenése volt. A lesújtó statisztikai eredmény alapján az anyagforgalmi megbetegedések súlyos gazdasági kárt okoznak a hazai tejtermelõ ágazat számára, mely kellõ telepi menedzsmenttel és takarmányozással jelentõsen csökkenthetõ volna.

Szakfolyóirat > 2003/10 > Pr hibrid vetőmag

Nagyobb felelõsség, teljeskörû vetõmagellátás

Új feladatokkal a BÁZISMAG Kft Szántóföldi hibridkukorica bemutatót és szakmai tanácskozást tartott a közelmúltban Martonvásáron a Bázismag Kft. Dr. Bodnár Emil a cég marketing igazgatója többek között elmondta, hogy új struktúrát alakít ki a Bázismag Kft. Ennek lényege, hogy a licenszdíjas értékesítésrõl áttér a társaság a sajátszámlás értékesítésre. Eddig 10-12 vetõmagüzem termelte meg a vetõmagot és azt értékesítette saját kockázatra és ezután licensz díjat fizetett az intézetnek. Az új struktúra szerint ez a jövõben úgy történik, hogy a Bázismag Kft. szervezi a kereskedelmet dealereken keresztül, õk a már hagyományosan meglévõ dealerek, akik kukorica vetõmagot értékesítenek Magyarországon, és belekapcsolódnak ebbe a tevékenységbe a vetõmagüzemek is, szintén dealer-ként.

Szakfolyóirat > 2003/10 > Pr AXIÁL Kft. IKR KITE

Napraforgó adapterek, bálázók a 10 éves Optigép kft-tõl

Az OPTIGÉP Kft. 1993-ban alakult a korábbi mezõgazdasági gépgyártással foglalkozó Békési Gépgyárból. A napraforgó adapterek gyártása és fejlesztése több évtizedes hagyomány volt az OPTIGÉP Kft. elõdjeinél is. A NAS típusú NAPRAFORGÓ ADAPTEREK eljutottak a világ nagy napraforgó termelõihez, Szibériától az USA-ig. A rezgõasztalos napraforgó adapterek újdonságként hatottak az OPTIGÉP Kft. megalakulásakor is. Folyamatos konstrukciós korszerûsítésekkel a világon nagy megbecsülést vívott ki magának a piacon.