MENÜ

Pr

Szakfolyóirat > 2002/7 > Pr

A CLAAS célja: világméretû gyarapodás

Miként kívánják elérni a világméretû gyarapodást, többek között errõl is tájékoztatták az újságírókat, a Claas munkatársai. Elmondták, hogy a mult évben szokatlanul nagy fejlõdést sikerült elérni. Az 1993-as fél milliárd eurós forgalom 2001-ben 1.1 milliárdra nõtt. /2001.09.30-án mérlegzárás napján/ Az utóbbi években mintegy negyven százalékos volt a növekedés. A Claas a mezõgazdaságban High-Tech specialistának számít és a nemzetközi piacon magas részesedéssel bír.

Szakfolyóirat > 2002/7 > Pr

A szõlõ növényvédelmének és tápanyagellátásának aktuális kérdései

Idén a gazdaságosságon legyen a hangsúly! Rendkívül változatos képet mutatnak a szõlõk. A kedvezõ ökológiai adottságú területeken, valamint a jó fagy, illetve téltûrõ képességgel rendelkezõ fajtákon már kevéssé látha-tók a „szibériai tél” nyomai. A súlyosan károsodott szõlõk-ben az öreg fás részek tõkenyakig történt visszametszése után már az új törzs és karok kialakítása folyik.

Szakfolyóirat > 2002/7 > Pr

A takarmányok új generációja

Közel 50 dél-alföldi sertéstenyésztõ cég ismerhette meg a múlt héten az egyik legjelentõsebb takarmánygyártó világcég, a Nutreco Group tulajdonában lévõ Hendrix Környe Kft. termékeit a kecskeméti Aranyhomok Szállóban megrendezett tájékoztatón.

Szakfolyóirat > 2002/7 > Pr

Az almaecet még az enzimtevékenységet is fokozza!

Napjainkban újra elõtérbe kerülnek a természetes alapú anyagok az állattenyésztésben. Az állatgyógyászatban egyre fontosabb a prevenció, a betegség-megelõzés eszközévé vált a programozott immunizálás, egyre terjedõben van a homeopátiás szerek alkalmazása.

Szakfolyóirat > 2002/7 > Pr

Bábolnai csibéhez bábolnai takarmányt!

A székesfehérvári Tiringer Istvánné 15 éve foglalkozik naposcsibe eladással. A nyugdíjas korban lévõ Tiringerné édesanyja ápolása mellett is vállalni tudja az elõneveléssel járó gondokat. Bábolnai naposcsibével foglalkozik, amelyet természetesen bábolnai takarmánnyal etet.

Szakfolyóirat > 2002/7 > Pr

Baromfihizlalás az AGROKOMPLEX C.S. RT. Free Range szabadtartású baromfi takarmányozási programjával

Az utóbbi idõszakban néhány, a fogyasztók körében is közismertté vált, a takarmányozást érintõ probléma következtében egyre fokozottabban jelentkezik az igény a megbízható forrásból származó, természetes alapanyagokra épülõ minõségi termékek és az egészséges élelmiszerek iránt. Ezzel egyidejûleg egyre nagyobb a piaci kereslet a szabadtartásos rendszerben elõállított baromfi iránt, amely a vásárlóknak egy más minõségû, tömörebb, szárazabb, rostosabb, zamatosabb hús iránti igényét kívánja kielégíteni.

Szakfolyóirat > 2002/7 > Pr

Betakarítás utáni kitakarítás !

Hamarosan elérkezik a repce és a gabonafélék betakarításának ideje. A jövõ év termésének megalapozása rögtön a kombájn elvonulása után megkezdõdik Érdemes, és anyagilag is megéri, már az õsszel gondolni a következõ szezonra, és az évelõ gyomok irtásának leghatékonyabb módszerét választani: a vegyszeres tarlókezelést.

Szakfolyóirat > 2002/7 > Pr

Híd az Európai Unióba

A közelmúltban konferenciát tartott Budapesten ’Híd az Európai Unióba” címmel az Agribrands Europe Hungary Rt. /AEH.Rt /, a Cargill Incorporated magyarországi leányvállalata. A konferenciára abból az alkalomból került sor, hogy a cég egy új márkanevet vezet be a piacra Cargill Animal Nutrition / CAN / néven a nagyüzemi szegmens számára.

Szakfolyóirat > 2002/7 > Pr

Jubileumi gépátadás

Elkészült az idény 100. OMIKRON sorközmûvelõ kultivátora. Szûk körû szakmai és családias jellegû ünnepségre került sor az OMIKRON Kft. Kecskemét-Hetényegyházi telephelyén. E hónap közepén adták át ugyanis a szezonban gyártott 100. sorközmûvelõ kultivátort Marton János magánvállalkozó részére (Dad, Szabadság út 18.), aki ebbõl az alkalomból 100.000.-Ft kedvezményt kapott a gyártó cégtõl.

Szakfolyóirat > 2002/7 > Pr

Minõség és megbízhatóság

Olivia Kft lajosmizsei vágóhídjának élõállat ellátását elõször felvásárlással, 1996-tól pedig egyre nagyobb részarányban (Ócsa) saját termelésébõl oldja meg. Jelenleg az ócsai farm 20 000 anyás telepén tenyésztés és választott nyúl elõállítás folyik.