MENÜ

Sertéstenyésztés támogatása

Oldalszám:
2013.02.19.
Törzskönyvezés

Adatfeldolgozás – támogatást igényelhet az elismert tenyésztõ szervezet a törzskönyvi adatok adatfeldolgozásáért a munka OMMI-tõl való megrendelését és a költségek megtérítését követõen. Az igényjogosultságot hivatalosan az OMMI igazolja, melyet a 60 napon belül kiállított igénylõlaphoz mellékelni kell.
Törzskönyvezés törzs- és szaporító telepen – támogatást igényelhet az elismert tenyésztõ egyesület a tenyészetszámmal ellátott hiteles ellenõrzésbe vont állományok törzskönyvezéséért.
Az igényjogosultságot az átadott fialási rekordokról hivatalosan az OMMI igazolja, melyet a 60 napon belül kiállított igénylõlaphoz mellékelni kell. Az igazolás kiadásának feltétele a pontos, szabályos adatátadás és az egyéb kapcsolódó adatok (búgatás, választás, selejtezés, egyedi azonosítók) tekintetében a kódrendszer szabályos használata.

Genetikai vizsgálatok – támogatást igényelhet a tenyésztõ a stresszérzékenység megállapításáért. Az igényjogosultságot a vizsgálatot végzõ laboratórium iktatószámmal ellátott jelentésével és a számlával kell igazolni, melyet a 60 napon belül kiállított igénylõlaphoz kell mellékelni.

(Kivonat az Agrártámogatások 2002 c. kiadvány 1. részébõl)