MENÜ

FELLA szálastakarmány betakarítógépek<BR>

Oldalszám:
2013.02.19.
A kiváló mûszaki tartalommal és tetszetõs külalakkal bíró FELLA szálastakarmány betakarító gépcsalád a kaszálás, a rendterítés és rendképzés terén a kisgazdálkodóktól a nagyüzemekig mindenki számára profi megoldást nyújt, széleskörû gépválasztékával. A gépeket MEGAZET KFT (Veszprém) importálja és forgalmazza.
A FELLA szálastakarmány betakarítógépek 8 évtizede meghatározó piaci szereplõk. A folyamatos fejlesztésekben jelentõs részt vállaltak világszerte azok a gazdák, akik tapasztalataikkal, ötletükkel segítették elõ az állandó technikai megújulást.
A FELLA termékekkel a vásárlók robosztus munkára alkalmas, precízen megépített eszközt kapnak. Ez a jól áttekinthetõ, szervizbarát, kis alkatrészigényû konstrukció jó befektetést ígér üzemeltetõje számára. Hogy ez valóban így legyen, errõl gondoskodik egy felkészült tervezõgárda, a minden fázisra kiterjedõ minõségvizsgálat a precíz gyártástechnológia és a lelkiismeretes szervizszolgáltatás.
A fûkaszák hagyományos forgódobos és tárcsás kivitelben készülnek.
A forgódobos fûkaszák függesztett kivitelûek. A hátsó függesztésû kaszák munkaszélessége 165 cm-tõl 220 cm-ig terjed. A legkisebb kivételével valamennyi felszerelhetõ fokozatmentes vágásmagasság állítóval és száradást elõsegítõ szársértõvel csakúgy, mint a frontfüggesztésû kaszák (2,20 m – 3,05 m).
A frontkaszák újdonsága a lengõ vonópados felfüggesztés, amelyen a kasza a vonókeret mögött helyezkedik el, és a keret húzza maga után a fûkaszát. A lengõ vonópad könnyedén követi a talajegyenlõtlenségeket, kíméli a mezõt, a traktort és a kaszát egyaránt.
A tárcsás kaszák készülnek: - hátsó 3 pont függesztésû 1,65 – 3,50 m
- frontfüggesztésû 2,55 – 3,00 m
- vontatott 3,00 – 4,00 m kivitelben.
A FELLA 2002-es újdonsága a megacut termékcsoport, mely frontkasza és vontatott kasza kétoldali kombinációval egyszerre 10,34 m kaszálási szélességet eredményezhet, amely jelenleg a világon a legnagyobb kaszálási munkaszélesség.
A FELLA „effective” conditioner szársértõk
- a KC jelû fogas rotoros (fûfélékhez) 2,10 m - 3.20 m
- az RC jelû gumihengeres (pillangósokhoz) 2,00 m - 3,00 m
jól illeszkednek a védõburkolat képezte keretbe, de önállóan is alkalmazhatók.
Rendkezelõk
A FELLA 4 m-tõl – 12,7 m munkaszélességig gyárt rendkezelõket, könnyû függesztett és vontatott kivitelben, mechanikus illetve hidraulikus mûködtetéssel. A jól megválasztott rendterítõ szembe forgó rotor párjai egy-egy rendet vesznek kezelésbe. A szórási szög több fokozatban beállítható, a szélsõ rotorok szükség esetén kiemelhetõk és rögzíthetõk az automatikus hajtáslekapcsolás mellett. A gép a traktorból vezérelhetõ.
Rendsodrók
Az egy rotoros rendsodrók 4,5 m munkaszélességet képesek befogni. A nagyteljesítményû két-, és négy rotoros gépek vontatott üzemeltetésûek. Ezek közül választható a középen egy rend, az oldalt egy rend, illetve a két rend képzésére alkalmas típus. Az új megaswad program négy sodró rotoros gépei már 12,50 m munkaszélességet képesek felölelni.
A zárt hajtómû 8 – 10 – 12 sodró rudat hajt, melyeken 3 vagy négy rugó pár helyezkedik el.
A vezérlõpálya beállításával és a sodrórugók magasságállításával beszabályozható a megfelelõ rendképzés bármilyen takarmányhozamnál. A FELLA gépek nagy elõnye egyszerû de kitûnõ konstrukciója, megbízható mûködése, rendkívül alacsony vonóerõ igénye, és versenyképes ára.

Drexler János