MENÜ

Pr

Szakfolyóirat > 2002/11 > Pr

Az AGROORG Növénytermesztési (táblatörzskönyvi) programja

Az AGROORGANIZÁCIÓ Kft. 1990. évi alapításától (elõdszervezete 1981-tõl) szolgálja ki folyamatosan növekvõ partneri körét AGROORG védjegyû szoftvertermékeivel. Az AGROORG integrált információs rendszerét ügyviteli- (Pénzügy-fõkönyv, Készletgazdálkodás, Tárgyi eszköz, Bérelszámolás) és ezekhez illeszkedõ speciális termelést és integrációt támogató programok (Földbérlet, Mezõgazdasági szolgáltatás, Szárítási-tárolási szolgáltatás, Növénytermesztés) alkotják. A legújabb, fejlesztett programunk a Növénytermesztés.

Szakfolyóirat > 2002/11 > Pr

Harsányi Zsolt a Climmar új alelnöke

Budapesten tartotta október 16.-19. között ötvenedik kongresszusát a Mezõgazdasági Gép-és Eszközforgalmazók Szövetsége, a Climmar, amely 15 európai országból a föld-,és kerti gépeket forgalmazó és szolgáltató cégek 16 nemzeti egyesületét foglalja magába, és 2002 októberétõl egy tengeren túli taggal bõvült. A magyar szervezetnek, a Megfosz-nak az alapítójaként a bajai székhelyû Axial Kft. is tagja a Climmar-nak, Harsányi Zsoltot a Kft. ügyvezetõ igazgatóját a jubileumi, budapesti kongresszuson alelnöknek választották. Õt kérdeztük arról, hogy tulajdonképpen mi is a feladata a Climmar-nak és a szövetségben mi lesz az õ munkája. Mint elmondta, a Climmar 1952-ben alakult németországi székhellyel, a központ a közelmúltban Párizsba került.

Szakfolyóirat > 2002/11 > Pr

Különleges gabonaszárítók Európa legnagyobb szárító-gyártójától!

Érdekes módon, Európa legnagyobb gabonatermelõ, s ezzel együtt gabonaszárító elõállító országából, Franciaországból (ezidáig) alig került behozatalra gabona- szárító Magyarországra, pedig a francia termelõk körében igencsak elismertek és népszerûek az LAW gabonaszárítók, s természetesen a Párizs közelében levõ gyárból, a világ minden tájára kerülnek folyamatos üzemû gabonaszárítók 1,5 tonna/óra kapacitástól akár 100 tonna/óra kapacitáshatárig évi 100-120 db-os nagyságrendben.

Szakfolyóirat > 2002/11 > Pr

Tisztelt Partnerünk!

PCV2; PMWS; PDNS……. (Forrás: Pig International 2002.) Alig ismert, idegen mozaikszavak válnak pillanatok alatt életünk részévé. A mindennapi munkánk eredményét jelentõsen rontó, a kárcsökkentés érdekében nagy erõfeszítésre késztetõ megbetegedések, kórformák idegen nyelvû rövidítéseit van aki a saját személyes tapasztalata révén, a szerencsésebbek pedig szakmai elõadásokból ismerhették meg.

Szakfolyóirat > 2002/11 > Pr

Valtra világpremier

A csongrádi Agrotechnikai Kft. és a finn VALTRA traktorgyár szeptember 24.-26 között közösen megrendezett találkozója nem véletlenül nyerte el a legek jelzõt. Ekkor került sor a gyár legújabb 18 termékének bemutatójára Gödöllõn.