MENÜ

A lajosmizsei Olivia KFT

Oldalszám: 124
2014.01.06.

Közvágóhidakról, speciális sertés vagy marhavágóhídról már hallottunk, de kevesen tudják, hogy Lajosmizsén van egy nyúlvágóhíd is. Hetente akár ötvenezer nyulat is fel tudnánk dolgozni, de a jelenlegi hazai termelõi kedv és az ebbõl eredõ felvásárlás nem teszi lehetõvé, hogy teljes kihasználtsággal mûködjön a lajosmizsei üzem. Ráadásul a nyári illetve téli idõszakban felvásárolható mennyiségekben nagy az eltérés, így a keresleti piac elég nehézkesen kielégíthetõ.

Hetente 15000 db vágóállattal többre volna szükség, a vágóhíd száz százalékos kihasználásához. A falusi felvásárlás mellett elsõsorban a nagyobb termelõkkel szeretnénk felvenni a kapcsolatot és nagyobb tétel esetén, akár egyedi szállítást is tudunk vállalni. Hogy náluk mi számít nagyobb tételnek, az 50-100 anyát beállító termelõkre vagy még ettõl nagyobb állománnyal rendelkezõ gazdákra gondolunk elsõsorban. Ahol alkalmanként legalább 500 nyulat kínálnak felvásárlásra.
A nagyobb anya létszámmal rendelkezõ termelõknek, éves fixáras felvásárlási szerzõdéskötésre van lehetõségük. Természetesen továbbra is érdekeltek vagyunk az ország egész területén a kistermelõi felvásárlásban. A három százalékos apadás levonása után helyben készpénzzel fizetünk. A kinti felvásárlásnál 2,5-tõl 3,5 kilogrammig elsõ osztályú a tenyésztésben nem fogott hízónyúl. Az ettõl alacsonyabb súlyú illetve a tenyésztésbe fogott bak-, és anyaállatok egész évben fix áron kerülnek átvételre. Jelenleg takarmányértékesítéssel és termeltetéssel foglalkozunk, tenyészállat értékesítésre a késõbbiekben lesz lehetõségünk, mivel ez évtõl kezdõdõen az OMMI által elismert tenyésztõ szervezet lettünk, a hy-plus Capital Francia hibrid nyúllal. A tenyészállat beszerzést a régebbi tenyésztõszervezetek által tudjuk biztosítani, így lehetõség van a Pannon Fehér és a Hicol Hibrid fajták beszerzésére, melyek végterméke a legjobban kielégíti a vágóhídi és vevõi minõséggel szemben támasztott követelményeket.
Felvilágosítás:
OLIVIA KFT.
6050 Lajosmizse Mizse 94. szám alatt. Kerepeczki Zoltán Felvásárlásvezetõnél
Tel/fax: 06 76 556 630 556 622