MENÜ

Farmer Expo

Oldalszám: 73
2013.11.15.

X. FARMER-EXPO
DEBRECEN 2001. augusztus 19-22.
Nemzetközi Mezõgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítás

Jó ütemben halad a jubileumi X. FARMER-EXPO Mezõgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítás szervezése. 2001. június 12-ig 215 cég 9830 m2-en regisztráltatta eddig jelentkezését. Az állattenyésztés várható 7000 m2 –vel minden idõk legnagyobb FARMER EXPO-jára számíthatunk. Az elmúlt évek újdonsága, hogy egy-egy szakterület önálló projectként jelenik meg a kiállításon.
A FARMER-EXPO kiállítás 2001-ben minden eddiginél színvonalasabb szakmai rendezvény sorozatra készül. 2001-ben elõször jelenik meg önálló állatfajként a kiállításon a hal, melynek kiemelt témái a halászati ökonómia, halászati marketing, természetes halgazdaságok, valamint a halászati támogatási rendszer. Kuriózumnak ígérkezik az állattenyésztési bemutató keretében megrendezendõ õshonos állatok kiállítása. A 2000-ben elindított Alma Show, körtével, szilvával és meggyel kiegészülve Gyümölcs Show-ként tér vissza a FARMER-EXPO-ra. A kiállítást elõadások is kísérik szakmai konferencia keretében, ahol az EU csatlakozás piaci esélyeirõl, az üzemformák alakulásáról, a termesztéstechnológia fejlesztési irányairól, valamint a fogyasztói szokások változásairól esik szó. Új rendezvényként jelenik meg a Zöldség Show, melynek keretében a zöldségtermékek mellett, ültetési anyagok, termesztõ berendezések, növényvédõ szerek és mûtrágyák kerülnek bemutatásra.
A Burgonyatermesztési szakmai nap és tanácskozás sikert aratott mind a szakma, mind a látogatók körében itthon és a határon túl. Erdélybõl népes burgonyatermelõ szakember-csoport érkezik a rendezvényre. Gyakorlati bemutató keretében a kilátogató szakembereknek, a bemutatás céljára kialakított ültetvényen szántóföldi körülmények között mutatják be az egyes fajták és termesztési eljárások eredményeit.
Az Öko-Melli Szövetkezet több éve szervezi a BIOMÉZ FÓRUM és az elõállítással kapcsolatos bemutatókat.
A V-TRADE Kiállítások Kft., immár hagyományosan évente szervez üzleti találkozókat a környezõ országokból érkezõ és hazai szakemberek részvételével. A kialakult jó kapcsolatoknak köszönhetõen minden évben jelentõs delegáció érkezik Belorussziából, Lengyelországból és Romániából. Az erdélyi gazdák évek óta szervezett csoportokban Debrecenbe járnak az ágazat újdonságainak megismerésére. A cseh és a magyar üzletemberek a Cseh Nemzeti Nap keretében ismerkednek egymás országainak üzleti lehetõségeivel.