MENÜ

Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok

Oldalszám:
2013.11.13.

2001. szeptember 12-15.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az idén csaknem kétszázezer látogatóra számítanak a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok (BNG) szervezõi. A 8. alkalommal megrendezésre kerülõ szakvásárt az utóbbi évtized legsikeresebb mezõgazdasági rendezvényei között tartják számon a hazai és külföldi szakemberek.

A BNG csaknem negyedszázados múltra tekinthet vissza. A kezdetektõl fogva a rendezõ házigazdák, a Bábolna Rt. és az IKR Rt. teljes partner-kapcsolati rendszerükkel adják azt a hátteret a rendezvényhez, amely biztosíték az eredményes üzleti tevékenységhez.
Ebben az évben a Hungexpo Rt. a rendezõk partnereként részt vesz a Gazdanapok lebonyolításában, szakmai hírnevét, kiállításszervezõi tapasztalát nyújtva a Gazdanapok magas színvonalú megszervezéséhez, kivitelezéséhez és üzemeltetéséhez.
A BNG a legfrissebb, naprakész információkkal és üzleti ajánlatokkal - ahogy azt a látogatói felmérések is igazolják - elsõsorban a szakembereket vonzza. A gazdálkodóknak a mezõgazdasági termelés egészérõl, a hozzá szervesen kapcsolódó, kiszolgáló és feldolgozó gazdasági ágak újdonságairól, a vertikális integráció magyarországi lehetõségeirõl és gyakorlatáról nyújt nélkülözhetetlen információkat. Nagy számban látogatják az agrárvertikum szakemberei és döntéshozói, a mezõgazdasági nagyüzemek, közép-üzemek, családi gazdaságok képviselõi.
A négynapos kiállítás helyszíne a Bábolna Rt. központja lesz. A Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok több évtizedes hagyományai, nemzetközi ismertsége biztos alapot szolgáltat arra, hogy Bábolna kiállítási centrummá fejlõdjön. Az idei BNG rendezvényeinek sorában ismét meghatározó lesz az - IKR Rt. által szervezendõ - amerikai típusú traktor- és gépshow - valamint a gyakorlati szántóföldi bemutató, ahol a szakemberek munka közben ismerhetik meg a legújabb talajmûvelési eljárásokat, gépkapcsolásokat, betakarítási és tartósítási technológiákat. A kiállításon minden gépes cégnek lehetõsége lesz - az IKR-hez hasonlóan - mûködés közben bemutatni eszközeiket a nagyközönségnek.
A BNG, a szakmai részvétel és a szakmai látogatók száma miatt kiváló lehetõséget teremt szakmai rendezvények, partnertalálkozók, gyakorlati bemutatók, konferenciák megrendezésére. A sokrétû és színvonalas szakmai események a kiállításon túlmenõen igazi szakmai fórummá és progresszív folyamatok gerjesztõjévé teszik a Gazdanapokat és a rendezõ Bábolna Rt-t.
A kiállítás keretében a rendezõk a termelési integrációk szerepére kívánják a gazdálkodók figyelmét felhívni.
A Gazdanapok ugyanakkor joggal számít a téma iránt érdeklõdõ nagyközönségre, hiszen a kiállításon - gondosan összeállított tematikai csoportosításban - a termelés eszközeitõl a feldolgozott élelmiszerekig rendkívül széles kínálat várja az ide érkezõket. A rendezvény egyben az észak dunántúli régió kiemelkedõ idegenforgalmi eseménye is, amely - a lótenyésztésérõl híres Bábolnán - a lovas turizmus képviselõi számára nyújt bemutatkozási lehetõséget.
A szeptember 12-tõl nyitva tartó Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokra várjuk minden cég - hazai és külföldi - jelentkezését, amely termékeivel, szolgáltatásaival, agrárpiaci újdonságaival részt kíván venni a növénytermesztés, az állattenyésztés, az élelmiszeripar, egyszóval: a magyar mezõ- és élelmiszer-gazdaság fejlesztésében.