MENÜ

Utazási börze a Világörökség városában, Pécsett

Oldalszám: 130
2013.11.13.

A tavasz, nem csak a természet éledését, a mezõgazdasági munkák kezdetét jelenti, hanem az idegenforgalmi, a turisztikai idény elõkészítését, a késõ tavaszi-, nyári utazási ajánlatok megjelenését is.
Dél-Dunántúl egyik legjelentõsebb turisztikai kiállításán, a Pécsi Ipari Vásár Kft szervezésé-ben, március 9-11. között, a baranyai megyeszékhelyen immár hatodszor megtartott Turizmus Utazási Börzén igen jelentõs kiállítói és látogatói érdeklõdés volt tapasztalható.

A kiállításon bemutatkozott lO7 magyar és külföldi cég utazási, turisztikai ajánlataiból válogathatott a közel nyolc ezer látogató.
A kiállítók 57 %-ka a kincses Baranyát, ill. a mediterrán hangulatok városát, Pécset képviselte.
A látottak alapján nyugodtan kijelenthetõ, hogy a börze elérte alapvetõ céljait: összehozta a kínálatot a kereslettel, azaz lehetõséget biztosított az utazási és idegenforgalmi-, a rendezvényszervezõ és program irodáknak, a falusi- a bor -, az öko turizmusban érdekelt cégeknek ajánlataik bemutatásához, a közönségnek pedig a választék megismeréséhez, a helyszíni kedvezményes vásárláshoz.
A Turizmus 2001 Utazási Börze elõször fordult kiemelt figyelemmel a belföldi turizmus pozícióit erõsítõ, a vidék felzárkózásának egyik zálogaként emlegetett falusi és borút turizmus, a gyógy- turizmus, az öko- és lovas- turizmus, valamint a világörökség turizmus kiaknázatlan lehetõségeire.
A Világörökség, amely külön szakmai fórum témája is volt, nagy érdeklõdés mellett, önálló kiállítóként is bemutatkozott.
A nagyszabású pécsi rendezvénynek az egyik legértékesebb üzenete volt: az idegenforgalom, a falusi turizmus, a vendégfogadás gazdasági húzóerõvé válhat a térségben, amennyiben jól sáfárkodunk természeti értékeinkkel, kulturális örökségeinkkel.