MENÜ

Hódító úton a NEVIROL ÉS A NEVIBES

Oldalszám:
2013.02.19.
A NEVIROL 20WP és a NEVIROL 60WP terméskötõdést elõsegítõ készítmény, valamint a NEVIBES vadriasztó sokak által ismert az országban. Azt már kevesebben tudják, hogy ki az, aki készíti ezeket a szereket. Gesztelyi-Nagy Ádám Veszprémben él, vállalkozóként gyártja ezeket a termékeket. Vele készült a következõ interjú. - Hogyan került egyáltalán kapcsolatba a NEVIROL-lal és a NEVIBES-szel?
- 26 évig dolgoztam Veszprémben a Nehézvegyipari Kutató Intézetben, ahol a Technológiai Osztály vezetõje voltam. A kutató munka mellett ott gyártottuk ezeket a termékeket. A ’90-es évek elején az intézetet felszámolták. Szívemhez nõtt a NEVIKI és ez a két növényvédõ szer is. Úgy határoztam, hogy megvásárolom a szerek gyártásának és forgalmazásának jogait és tovább folytatom a munkát. Így is történt. 1994 óta a vállalkozásom által juthatnak hozzá a gazdaságok ezekhez a termékekhez.
- Mit kell tudni a NEVIROL-ról és a NEVIBES-rõl? - A NEVIROL 20 WP terméskötõdést elõsegítõ készítmény, a NEVIROL 60 WP ennek a koncentráltabb változata. Felhasználhatók cseresznye, meggy, alma, repce, borsó, bab, paradicsom, paprika, szója, lucerna, napraforgó, szõlõ stb. kultúrákban. Permetlé formájában virágzáskor kell kijuttatni a növényekre, alkalmazható mind szabadban, mind üvegházban vagy fólia alatt. Lehet keverni más növényvédõ szerekkel, permettrágyákkal is. A méhekre, vadakra, a vizek élõ világára teljesen veszélytelen.
- A NEVIBES permetezhetõ vadriasztó szer ízhatású készítmény, elsõsorban a nyulak, õzek és szarvasok rágáskárosítása ellen gyümölcsösökben, tû- és lomblevelû erdei kultúrákban használható. Nos, ezeknek a szereknek a gyártását, amikor elkezdtem a vállalkozásomban a nulláról kellett elindulnom, mert a NEVIKI felszámolása után, míg intézõdtek a jogi dolgok, kezdtek elfelejtkezni a termékekrõl az emberek. Meg aztán nekem is tanulnom kellett a vállalkozást, a gyártástól az értékesítésig mindent. Olyan dolgokra is oda kellett figyelni, hogy ízléses, szép legyen a csomagolás. A marketing munka sem volt könnyû és ki kellett alakítani a kapcsolatot a forgalmazókkal is. - Figyelemmel tudja kísérni a termékek sorsát?
- Természetesen. A Nevirol zöme Szabolcsba és Hajduba kerül, de nagy megelégedéssel használják szinte az egész országban. Ezt nemcsak a kereskedõktõl tudjuk. A legjelentõsebb vásárokon természetesen minden évben ott vagyok, OMÉK, Bábolnai Gazda Napok, vagy említhetem a Szent György Napi Agrár Expo-t, a debreceni Farmer Expo-t többek között. Sok meghívást kapok és ennek örülök, hiszen itt tesztelhetem a gyártmányaimat. A NEVIKI idején a készítményeket fõként nagyüzemek használták, eddig azon fáradoztam, hogy a kiskerttulajdonosok, családi gazdaságok is hozzá tudjanak férni. Így tízkilóstól egészen az egydekás kiszerelésig kaphatók. Persze szeretném megtartani a nagyüzemeket és újabbakat is meghódítani. Én annyira bízok a szerek hatásában, hogy most egy olyan üzleti ajánlatot tettem a nagyüzemeknek, amelyben õk is jól járnak és természetesen én is. Ez pedig a következõ. Adom a szert és a technológiát térítés nélkül, majd a betakarítás után a többlettermés egy bizonyos, megegyezés szerinti százalékát kell kifizetni. Már vannak érdeklõdõk, várom a többit. Megkereshetnek személyesen, telefonon, faxon és az interneten is. Gesztelyi-Nagy Ádám, 8200 Veszprém, Hajlat u. 23. Tel./fax: (88) 408-484 • Mobil: (30) 9469-211 •
E-mail:[email protected]