MENÜ

A HUNGAVIT termékcsalád sikerei

Oldalszám: 52
2013.11.13.

A BioLife 2000 Kft hét éve alakult Keszthelyen azzal a céllal, hogy olyan organikus, környezetbarát termékeket hozzon létre, amelyek lehetõvé teszik a kémiai anyagok felhasználásának jelentõs csökkentését a növénytermesztésben. A társaságot magánszemélyek alapították, köztük azok a kutatók, akik több mint tíz éves kutatási eredményeket tudhattak a magukénak. Sok éves kísérlet után alakulhatott ki az a termékcsalád, amelynek a társaság a HUNGAVIT nevet adta, és mint bio növénykondicionáló termékcsaládot állítja elõ és forgalmazza. A Kft 1996-ban megkapta a teljes termékcsalád magyarországi forgalmazási engedélyét, azóta rohamosan nõ a felhasználók száma és a kezelt termõterület, és egyértelmûen beigazolódott a minden napi gyakorlatban is a készítmények rendkívüli hatékonysága. Egyre nagyobb sikereket érnek el külföldön is a termékeket ismerik és elismerik Európa, Amerika és Ázsia számos országában.
A társaság 2000-ben részvénytársasággá alakult, jelenleg is intenzív kutatásokat végeznek újabb, még hatékonyabb természetes alapú készítmények elõállítására.

A Hungavit felhasználási technológiáját több éves üvegházi és szántóföldi kísérletek eredményei alapján alakították ki. A kísérletek bizonyították, hogy az alkalmazás nem igényel különösebb agro-technikai elõírásokat, adagolása igen egyszerû, a túladagolás veszélye nem áll fenn, az alkalmazott koncentráció elõírásokat csupán gazdaságossági megfontolásból indokolják. A legcélszerûbb felhasználási mód, a megfelelõen higitott Hungavit növényre permetezése, melyet célszerû kora reggel vagy késõ este elvégezni.

A Hungavit elõnye, hogy minden növényvédõ szerrel és lombtrágyával korlátozás nélkül keverhetõ, arra kell ügyelni csupán, hogy a Hungavit utoljára kerüljön a permetlébe, hogy a növénykondicionáló hasznos szerves komponensei ne károsodjanak.

A HUNGAVIT UNIVERZAL a termékcsalád alapkészítménye, amely minden növénykultúrában igen eredményesen alkalmazható, de a legideálisabb a felhasználásuk a zöldségesekben és egyes gabonaféléknél valamint a kiskertekben.

Õszi búzával folytatott kísérletek során a HUNGAVIT U kezelések minden esetben termésmennyiség növekedést eredményezte a minõségi mutatók javulása mellett. Ugyanakkor a növények betegségekkel szembeni ellenálló képessége is nõtt, így nagymértékben javult a termesztés-biztonság.

A napraforgó termesztésben is kiválóan helyt állt a HUNGAVIT. A kezelés során minden hibrid magtermése emelkedett és javultak a termés minõségi paraméterei is. Csökkent a különbözõ fertõzések elõfordulása és növekedett a szárszilárdság. Mindezek rámutatnak a HUNGAVIT bio-termesztésbeni alkalmazásának az elõnyeire, hiszen ebben a termesztéstechnológiában a növényvédõ szerek és egyéb vegyszerek alkalmazása korlátozott.

A kukoricával végzett kísérletekben a HUNGAVIT U-val kétszer kezelt állomány termése 18 %-kal haladta meg a kontroll parcella termését. A kémiai lombtrágya kezelés ugyanakkor mindössze 1 %-os terméknövekedést eredményezett. Tehát a kukoricánál is bebizonyosodott a HUNGAVIT kezelés termesztésbiztonságot növelõ hatása.

A HUNGAVIT bio növénykondicionáló termékcsalád sikerét az hozta meg, hogy olyan természetes hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek a vegetációs idõben, megfelelõ hígitásban a növényre permetezve segítik az optimális tápanyag- hasznosítást. Elsõsorban nem extra tápanyagforrás. A termékek a hatékonyságukat annak köszönhetik, hogy biológiailag aktív komponenseket tartalmaznak, melyeket a növény maga is elõállít saját szervezete mûködésének szabályozására.

A keszthelyi BioLife 2000 Rt termékeivel a hazai és nemzetközi kiállításokon a legmagasabb elismeréseket szerezte meg.

A „Genius 96” Nemzetközi Innovációs kiállításon és vásáron vásárdíjat, a Nemzetközi Beruházási és Innovációs Kiállításon Pekingben ezüstérmet, az „ EUREKA 86”45. Fejlesztési és Innovációs Világkiállításon Brüsszelben arany érmet kaptak.

táblázat

Cím: A HUNGAVID termékcsalád sikerei