MENÜ

Születésnap az Axiál-nál

Oldalszám: 8
2014.01.08.

AXIÁL- FARM, Simonpuszta, szeptember 8. Tíz éves fennállását ünnepelte az Axiál Kft. Igazi születésnapi hangulat fogadta a több ezer résztvevõt, partnereket, családtagjaikat, gratulálókat. A nagyszínpadon neves mûvészek, zenekarok adtak mûsort, a legkisebbeket a gyermekszínpad várta gazdag mûsorral, az Axiál country kocsmában volt ökörsütés, kaszkadõrshow, a gasztronómia mesterei pedig az egész napos „terûlj-terûlj asztalkám-on” finomabbnál finomabb ételeket, italokat kínáltak. És persze nem maradhatott el a látványos gépshow sem, ahol felvonultak a forgalmazott termékek, többek között a Claas, a Manitou, a Landini gépek. Volt ok az ünneplésre, hiszen a tíz éve mûködõ, Harsányi Zsolt nevével fémjelzett, bajai székhelyû cég megalakulása óta hatalmas fejlõdésen ment keresztül és a magyar mezõgazdasági géppiac egyik fontos meghatározója lett. A kezdetektõl a mai napig komolyan veszik a Henry Fordtól kölcsönzött gondolatot: „ A szolgáltatás fontosabb mint a nyereség, a nyereség nem cél, hanem a szolgáltatás eredménye.” És az Axiál vallja: „ Az ügyfél akkor nyugodt, ha a gépe dolgozik. Ehhez kívánunk mi segítséget nyújtani korrekt szolgáltatással, megbízható minõséggel és jó árakkal.”

A Harsányi család 1991-ben 100 ezer forint törzstõkével, két dolgozóval, 1 gépkocsival, Zetor és ZTS alkatrészek kereskedelmével kezdte.2000-ben a nettó árbevételük 6.8 milliárd forint volt, az ide év elsõ félévében ez a szám 7.9 milliárd forint. Telephelyeik száma 13, tevékenységükkel behálózzák az egész országot. Dolgozóik létszáma 250-re , gépkocsiparkjuk 130-ra nõtt. Az Axiál Kft. tevékenysége három területre tagozódik, a gépeladásra, az alkatrész-ellátásra és a szervizre. Ez a három terület szorosan kapcsolódik egymáshoz, egymásra épül, hiszen aki gépet vesz, annak alkatrészre is szüksége lesz egyszer. A szervizekben pedig szakképzett dolgozók vállalják a mezõgazdasági gépek garanciális idõn belüli, illetve azon túli szervizmunkáit is. 2000-ben az FVM által támogatott gépfelújítások több mint a felét az Axiál Kft. szervizeiben végezték el. Ezek többsége MTZ tipusu erõgép volt. Jelenleg a szerviz- üzletág 56 dolgozóval rendelkezik, ebbõl 36 gépkocsival, mobiltelefonnal rendelkezõ NON-STOP tevékenységet ellátó szerelõ. 200l-ben kizárólagosan képviselt nemzetközi hírû gépes márkáik: Landini traktorok, Sulky mûtrágyaszórók és vetõgépek, Monosem vetõgépek, Gregoire Besson ekék, Manitou teleszkópos rakodógépek, Simba tárcsák, Supertinó kiosztókocsik és bálabontók, Berthoud permetezõk, Mengele pótkocsik, Annaburger szervestrágyaszórók. Az idei év igen nagy elõrelépése, hogy elnyerték a CLAAS cég kizárólagos márkaképviseletét Magyarországon. Forgalmazzák a Claas kombájnokat, silózókat, bálázókat, szálastakarmány betakarítókat, traktorokat. Az elsõ együtt eltöltött év sikerrel járt, míg 2000-ben Claas kombájnból hazánkban 85-öt adtak el, az idén augusztus 31.-ig ez a szám 136-ra nõtt.
És ide kívánkozik az Axiál Kft friss híre: az a minõségprogram, amit 2000 szeptemberében kezdtek, tíz hónap megfeszített munkája után meghozta az eredményt. Az idén júniusban a DEKRA-ITS Kft. által megtartott tanúsító auditon a cég megkapta az ISO 9001:2000 minõsítést. A tanúsítvány érvényességi területe : mezõgazdasági és építõipari gép-, valamint alkatrész kereskedelem, szerviz, hidraulikatömlõ gyártás. A minõsítést mind a központ, mind a vidéki telephelyek megkapták.
Boldog születés napot !