MENÜ

Szentlõrinc-Ormánság Takarékszövetkezet

Oldalszám: 3
2013.11.04.

Ha valaki három évvel ezelõtt nekiszegezi a kérdést a baranyai Szentlõrincen dr. Gács Tivadarnak a takarékszövetkezet vezetõjének, milyennek képzeli el a 2000. évet, aligha kapott volna kielégítõ választ. Ugyanis éppen 1997 nyarán egyesült a Szentlõrinci- és a Sellye központtal mûködõ Ormánsági Takarékszövetkezet.

Az évekkel ezelõtt feltett kérdésre, ma már világos választ ad a Szentlõrinc-Ormánság TKSZ elnök-ügyvezetõ igazgatója. Mégpedig azért, mert az elmúlt esztendõk sikertörténetrõl szólnak. Olyannyira, hogy a takarékszövetkezet tervei között már szerepel a 4 milliárdos mérlegfõösszeg és a 3 milliárd 800 milliós betétállomány elérése. Nem is olyan rég ez még álom volt...

De arról se feledkezzünk meg, hogy az egyesüléssel nemcsak egy versenyképes, tõkeerõs szövetkezeti pénzintézet jött létre, hanem jól jártak az intézmény mûködési körzetében lakó ügyfelek, tagok is. A takarékszövetkezet ugyanis a korábbinál színvonalasabb, sokoldalúbb szolgáltatással áll ügyfelei rendelkezésére. És éppen az elmúlt évek eredményei alapján megteremtõdtek a feltételek a további fejlõdésre. Hamarosan megkezdõdik – várhatóan az õsszel – a világszínvonalú BOSS kisbanki ügyviteli rendszer bevezetése, így 2001- tõl olyan nívós szolgáltatásban részesülnek majd a vállalkozók, önkormányzatok, ügyfelek, mintha a baranyai megyeszékhelyen valamelyik nagy kereskedelmi banknál vezetnék számlájukat.

Nem véletlen, hogy a megyében sikeres takarékszövetkezeti vezetõként tartják számon dr. Gács Tivadart. Ám a dicséretet nyomban elhárítja a tapasztalt pénzügyi vezetõ, mondván: a siker titka, hogy olyan kitûnõ segítõi vannak, mint helyettese Kukucska Péterné, Nagy Ferecné fõkönyvelõ, Bátor Lászlóné területi igazgató, de a kirendeltség-vezetõk is értik a dolgukat, az egyesüléssel, az új stratégia kidolgozásával õk is megújultak.

A Szentlõrinc-Ormánság Takarékszövetkezet ma már a gyarapodó polgár bankja. Nagyobb kirendeltséggel Pécs, Szentlõrinc, Sellye, Vajszló mellett még 11 településen Baksán, Bükkösdön, Bicsérden, Drávafokon, Görcsönyben, Drávasztárán, Felsõszentmártonban, Kõvágószõlõsön, Nagypeterden, Pellérden és Szabadszentkirályon várják ügyfeleiket, akiknek száma folyamatosan gyarapodik. Mindez annak a bizonyítéka, hogy van igény a TKSZ szolgáltatásaira. Itt szó van a lakossági folyószámla-vezetésrõl, bankkártya-szolgáltatásról, vállalkozói- és devizaszámla-vezetésrõl, valutaváltásról, értékpapír-forgalmazásról. Kedvezõ kamatokkal kínálják a betételhelyezés lehetõségét, hitelt folyósítanak a lakosságnak és vállalkozóknak. Ez utóbbi az idei év elsõ felében igencsak megugrott, hiszen elérte a másfélmilliárd forintot.

Érdemes megemlíteni, hogy a takarékszövetkezet a megye egyik legnagyobb mezõgazdasági hitelkihelyezõ pénzintézete, még a Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium elismerését is kivívták Radnóti Istvánnéval, a szentlõrinci kirendeltség vezetõjével az élen. A szentlõrinciek kellõ gyakorlattal és tapasztalattal nyújtanak támogatást a mezõgazdasági termelés költségeinek és forgóeszköz szükségleteinek elõteremtéséhez.

Befejezésül elmondhatjuk, a takarékszövetkezet leghatékonyabban mûködõ kirendeltsége Pécsett, a Hungária út és a Petõfi utca sarkán, forgalmas helyen végzi tevékenységét.

A korszerûen berendezett kirendeltség Márton Illés Attiláné vezetésével, kihasználva a nagyváros adta lehetõségeket, dinamikus fejlõdést mutat mind a betét- és hitelállomány nagysága, mind a szolgáltatás sokszínûsége tekintetében.

A kisbanki szoftverrendszer bevezetésével a takarékszövetkezet Pécsett is erõsíteni tudja pozícióját, szélesítheti ügyfélkörét, ezzel együtt jövedelemtermelõ képességét.

(PR)