MENÜ

Már a piacokon van a friss hazai spárga

Hírek > Növénytermesztés

Nagyobb mennyiségben került a hazai friss spárga a piacokra, üzletekbe – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképéből, amelynek ismertetőjét lapunk is megkapta.

A külgazdasági szemléletre szüksége van a magyar agráriumnak

Hírek > Gazdaság

Fontos a külgazdasági szemlélet a magyar agráriumban szögezték le a résztvevők azon az április első felében lezajlott találkozón, amelyen Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (Magosz) elnöke parlamenti irodájában fogadta Bencsik Dávidot, az Agrárminisztérium (AM) nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárát.

Bemutatkozik a MATE Karcagi Kutatóintézete

Hírek > Gazdaság

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Karcagi Kutatóintézete a felsőoktatási intézmény szerves részeként működik, tevékenységét az alkalmazott talajtan, talajjavítás, talajművelés, talajhasználat, talajvédelem tápanyaggazdálkodás, szántóföldi növénytermesztés (hagyományos és ökológiai), növénynemesítés, gyepgazdálkodás, valamint a juhászat területén fejti ki alap- és alkalmazott kutatási, technológiafejlesztési, okta...

Optimális tápanyag ellátás – MAGAS HOZAM

Partnereink hírei > X

Az optimális tápanyag ellátás nélkülözhetetlen a növények stressztűrő képességének növeléséhez, és így a magas hozamok eléréséhez. A jó tápanyag ellátottságú talajokon termesztett növények jobban tűrik a szárazságot, ezért például a kukorica esetében – ahol a vegetációs periódus nagy része nyárra esik – a megfelelő NPK komplex műtrágyázás elengedhetetlen.

ÁTK pályázat = hatékony beruházás – Fliegl ASW letolókocsi

Partnereink hírei > X

A közeljövőben várható ÁTK pályázatokban ismét sok gazdálkodó fog a logisztika fejlesztéséhez Fliegl ASW Gigant letolókocsikat igényelni.

Termesztett növényeinket érő káros hatások mérséklése

Partnereink hírei > X

Kultúrnövényeinket termesztésük során számos kedvezőtlen hatás (stressz) éri, amelyek kiküszöbölése, káros következményeinek mérséklése jelentős termésjavulást eredményez.